Acasă Stirile zilei Bani PCC SE si Fortissimo Capital se retrag din privatizarea Oltchim

PCC SE si Fortissimo Capital se retrag din privatizarea Oltchim

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

PCC SE, principalul actionar privat al SC Oltchim SA Râmnicu Vâlcea, si fondul de investitii israelian Fortissimo Capital au luat decizia de a nu participa la cea de-a doua licitatie care va avea loc pentru privatizarea complexului, au anuntat cele doua.

Am decis, impreuna cu Fortissimo Capital, sa nu participam la licitatia prin care se va desemna noul proprietar al Oltchim. Situatia actuala a combinatului si conditiile in care se va derula procedura ne-au facut sa luam, in final, aceasta hotarâre. Am mai explicat, in ultimele luni, motivele care au dus la scaderea interesului PCC SE pentru Oltchim. in acest moment nu mai am alte precizari de facut.”, a declarat Wojciech Zaremba, reprezentantul PCC SE in România.

In calitate de actionar, PCC SE este implicat de sapte ani in situatia Oltchim. In luna august si-a anuntat intentia de participare la licitatia pentru achizitia combinatului, alaturi de fondul de investitii israelian Fortissimo Capital.

PCC SE este principalul actionar privat din cadrul Oltchim, detinand o participatie, directa si indirecta, de 32,3432% din capitalul social al companiei. PCC este un grup de companii activ pe plan international, cu filiale in 16 tari, condus de PCC SE – compania mama, cu sediul in Duisburg, Germania. 

Fortissimo Capital este un fond privat de investiţii care are active de jumatate de miliard de dolari. Fondul investeste, in principal, in companii publice si private israeliene din domeniul tehnologiei si industriei, care au nevoie de capital pentru a-si sustine si dezvolta afacerile. 

Ministerul Economiei, actionarul majoritar al Oltchim, asteapta pana la 31 ianuarie oferte din partea companiilor interesate sa cumpere actiunile detinute de combinat la Oltchim SPV, care controleaza activele unitatii, evaluate la 305,24 milioane de euro.

O tentativa de privatizare a Oltchim a esuat in 2012, iar de atunci statul cauta solutii sa mentina combinatul in activitate.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos