Ministerul rus de Externe critica planul NATO de a instala echipamente militare suplimentare in state est-europene, inclusiv in Romania, exprimand speranta ca ratiunea va prevala pentru a nu se ajunge la „o confruntare militara” cu „consecinte grave”.
Referitor la informatiile privind suplimentarea capacitatilor militare in tari est-europene precum Romania, Bulgaria, Letonia, Lituania, Estonia, Polonia si Ungaria, „putem spune ca ni se confirma ca Statele Unite si aliatii lor par sa submineze principalele prevederi ale Tratatului fondator Rusia-NATO din anul 1997”, precizeaza Ministerul rus de Externe.
„Washingtonul prezina o serie de argumente pentru justificarea suplimentarii capacitatilor, evocand necesitatea sporirii increderii intre aliatii europeni in fata asa-numitei «amenintari ruse». In realitate, atat Statele Unite, cat si tarile europene sunt constiente ca «amenintarea rusa» nu este altceva decat un simplu mit”, adauga diplomatia de la Moscova, denuntand o „campanie de propaganda” a NATO care are rolul de a justifica ingerinte occidentale in Ucraina.
Criticand strategia SUA de suplimentare a capacitatilor militare in tarile de pe flancul estic al NATO, Ministerul rus de Externe exprima speranta ca „ratiunea va prevala” si ca situatia din Europa „nu va aluneca spre o confruntare militara cu consecinte periculoase”.

sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.