Acasă Stirile zilei Bani Soferii din Timisoara platesc cel mai ieftin RCA, iar cei din Constanta...

Soferii din Timisoara platesc cel mai ieftin RCA, iar cei din Constanta cel mai scump

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Conducatorii auto din Timisoara platesc, in medie, cel mai putin pentru polita de raspundere civila auto (RCA) dintre soferii care locuiesc in principalele orase ale tarii, iar cei din Constanta – cel mai mult, potrivit cotatiilor unui numar de 10 companii de asigurari autorizate sa vanda RCA, afisate pe site-ul de comparare a tarifelor rca-ieftin.ro si calculate de finantistii.ro.

Astfel, tariful mediu de prima RCA pentru un sofer de 35 de ani din Timisoara, cu 10 ani de experienta la volan, posesor al unui autoturism Dacia Logan cu capacitate cilindrica de 1.600 cmc si 90 cp, fara daune consemnate pe polita RCA in ultimii 3 ani, este de 447 lei pe an, preturile variind, in functie de asigurator, de la 335 la 518 lei pe an.

In schimb, unui conducator auto din Constanta, cu aceeasi masina si date personale identice, i se percepe un tarif mediu RCA cu peste 28% mai mare (126 lei), respectiv de 573 lei pe an, preturile practicate de firmele de asigurare mergand de la 407 la 785 lei pe an.

Bucurestenii se situeaza in partea inferioara a primei jumatati a clasamentului, cu un tarif mediu RCA de 513 lei pe an, companiile de asigurari afisand preturi intre 373,5 si 628 lei pe an.

Ploiestenii au parte de cel de-al doilea cel mai ieftin tarif RCA mediu, de 479 lei pe an, in vreme ce craiovenii platesc in medie pentru polita obligatorie de raspundere civila auto aproape la fel de mult ca locuitorii Constantei, respectiv 572 lei pe an.

Diferentele de tarifare in functie de localitate se bazeaza pe statisticile proprii utilizate de asiguratori cu privire la frecventa si valoarea daunelor RCA cauzate de soferii asigurati din orasele respective, pe baza carora companiile de asigurari calculeaza si evalueaza riscul pe care si-l asuma.

Topul oraselor unde soferii platesc cel mai ieftin RCA (tarife anuale medii)

1. Timisoara – 447 lei
2. Ploiesti – 479 lei
3. Cluj-Napoca – 501 lei
4. Bucuresti – 513 lei
5. Iasi – 514 lei
6. Galati – 527 lei
7. Brasov – 530 lei
8. Braila – 533 lei
9. Craiova – 572 lei
10. Constanta – 573 lei

Sursa: rca-ieftin.ro, calcule finantistii.ro