Acasă Stirile zilei Bani Televiziunea cu nume de televizor se lanseaza in Romania

Televiziunea cu nume de televizor se lanseaza in Romania

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a acordat, in sedinta de marti, o licenta pentru lansarea televiziunii generaliste Smart TV, care ar urma sa inceapa sa emita in acest an, dupa cum a declarat proprietarul noului post, Florin Brabete, membru al Partidului Verde.

Astfel, societatea FB Invest Solutions SRL din Bucuresti, al carei asociat unic este Florin Brabete, membru al Partidului Verde, a solicitat CNA o licenta audiovizuala pentru difuzarea pe satelit a televiziunii Smart TV.

In sedinta de marti, membrii CNA au analizat solicitarea societatii FB Invest Solutions SRL si au aprobat, cu unanimitate de voturi (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea) acordarea licentei pentru Smart TV.

Potrivit informatiilor prezentate in sedinta de marti a CNA, la care a participat si asociatul unic al Smart TV, Florin Brabete, televiziunea va avea un format generalist.

Smart TV va difuza program timp de 24 de ore zilnic (73,85% productie proprie si 26,15% productii audiovizuale ale altor producatori).

Grila televiziunii va include programe de informare (44,19%), programe educative, culturale, religioase (3,07%), filme (27,56%), divertisment si alte tipuri de programe (7,88%), publicitate si teleshopping (17,30%).

Smart TV se adreseaza cu precadere studentilor de la facultatilor de jurnalism si adolescentilor din ultimul an de liceu, asumandu-si rolul de formator al tinerilor studenti ce vor avea sansa de a aplica ceea ce invata, sub indrumarea unor specialisti, potrivit informatiilor prezentate in sedinta CNA de marti.

Investitia in lansarea televiziunii Smart TV este de circa 800.000 de euro, din care pentru achizitionarea de echipamente HD va fi alocata suma de 250.000 de euro, conform documentelor prezentate in sedinta CNA.

Televiziunea Smart TV va fi lansata in acest an, dupa cum a declarat Florin Brabete. El a precizat ca in acest sens va initia discutii cu potentiali parteneri, interesati sa sustina proiectul in privinta managementului noii televiziuni, cat si in privinta sediului acesteia.

De profesie inginer, Florin Brabete este membru al Partidului Verde.

Florin Brabete a fost candidatul aflat pe prima pozitie pe listele Partidului Verde la alegerile europarlamentare din 2014.

Sursa: Mediafax