E bataie in Italia pentru un loc de munca in aceasta vara, asa cum reiese din numarul record de persoane care au aplicat pentru doar 30 de locuri intr-o banca din Italia. Ar putea fi cea mai mare cerere din ultimul deceniu, scrie DailySabah.

Potrivit cotidianului britanic Telegraph, 85.000 de candidati au aplicat pentru 30 de locuri de munca la Banca Italiei. Pentru a pune acest lucru in perspectiva, aproximativ 2800 de persoane vor concura pentru un singur loc de munca.

Banca a efectuat unele evaluari si eliminari, dar numarul ramane in continuare la 8.000 de cereri.

Banca de stat cauta 30 de asistenti adjuncti si un director junior cu un salariu anual de 28.000 de euro. Cei alesi isi vor incepe noul loc de munca anul viitor, scrie aktual24.

Cu toate acestea, acesta nu a fost primul astfel de incident pentru Italia. In 2015, peste 32.000 de persoane au aplicat pentru 94 de locuri de munca in administratia publica. In 2014, au fost depuse 7.000 de cereri pentru doar doua posturi de ingrijire medicala in orasele nordice Vicenza si Padova.

Dupa Grecia si Cipru, Italia a trimis, de asemenea, semnale alarmante, pe masura ce sectorul bancar se prabuseste. De la caderea lui Silvio Berlusconi in 2011, Italia nu a reusit sa inceapa revenirea economica mult asteptata. Rata somajului din Italia ramane, de asemenea, ridicata, iar in luna mai a crescut la 11,3%, intrucat s-au pierdut 51.000 de locuri de munca, potrivit Biroului National de Statistica ISTAT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.