Acasă World Oamenii de stiinta au scanat creierul a aproape 900 de oameni! Care...

Oamenii de stiinta au scanat creierul a aproape 900 de oameni! Care este diferenta intre IQ-ul barbatilor si cel al femeilor!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un nou studiu, destul de controversat, scoate la iveala ca barbatii au un IQ mai mare decat femeile pentru ca au creiere mai mari.

Oamenii de stiinta au scanat creierul a aproape 900 de oameni pentru a masura volumul creierului, inainte ca subiectii sa fie supusi unor teste de inteligenta. Cercetatorii au descoperit ca barbatii aveau de obicei un IQ cu patru puncte mai mare decat femeile, iar volumele creierului lor erau mai mari decat la femei, scrie Express, conform aktual24.

Profesorul Dimitri van der Linden, de la Universitatea Erasmus din Rotterdam, a declarat: „Am constatat ca media IQ a barbatilor a fost cu aproximativ patru puncte mai mare fata de cea a femeilor”.

Asadar, barbatii au avut, in medie, un IQ de 100, in timp ce femeile au avut, in medie, un IQ de 96.

De asemenea, cercetatorii au descoperit ca barbatii au avut un volum mediu al creierului de 1,2 litri, comparativ cu un litru pentru femei.

Suprafata cortexului cerebral masculin a fost de 1850 cm2 fata de 1630 cm2 pentru femei. Si, pentru ambele sexe, cei cu creier mai mare aveau scoruri IQ usor mai mari.

Totusi, sursa citata aminteste ca Angela Saini, autoare a unei carti celebre pe acest subiect, a subliniat ca nu exista nicio diferenta in inteligenta dintre sexe.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos