Acasă Stirile zilei Social SINGURUL LOC din Romania unde nu a divortat nimeni timp de 300...

SINGURUL LOC din Romania unde nu a divortat nimeni timp de 300 de ani!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Singurul loc din Romania unde nimeni nu a divortat timp de 300 de ani este localitatea Biertan, si nu e o gluma. 

Biertanul este un sat situat in Podisul Transilvaniei, la distante egale de Medias si Sighisoara. De-a lungul istoriei a fost un important centru viticol si mestesugaresc, caracteristici pe care le pastreaza si azi. Este renumit pentru vinurile produse aici, dar mai ales pentru Biserica fortificata, una dintre cele mai bine pastrate din Transilvania, fiind cel mai important obiectiv turistic din localitate, atragand mii de turisti in fiecare an.

Prima atestare documentara a avut loc in 1283 si a fost facuta de locuitorii de atunci ai locului, sasii, iar din anul 1397 este atestat ca cetate, dupa fortificarea bisericii din centrul localitatii. Un alt lucru important care face atat de interesant satul este faptul ca aici a fost sediul Episcopiei Evanghelice timp de aproape 300 de ani, intre 1572-1867.

Un lucru inedit il constituie turnul sau bastionul inchisoare care avea un rol foarte interesant si folositor pentru societatea traditionala din acele vremuri. Aici, era o camera mica cu un singur pat, o singura farfurie, un singur tacam si o singura cana unde erau inchise perechile care doreau sa divorteze timp de doua saptamani, timp in care cei doi trebuiau sa imparta totul, astfel avand timpul si locul perfect pentru a se impaca.

Se zice ca in aproape 300 de ani, toti care au ajuns in aceasta camera din cauza ca doreau sa divorteze s-au impacat si au ramas impreuna. Vestea buna este ca aceasta camaruta se poate vizita si acum.

Sursa: observator.tv