Acasă Stirile zilei Stiinta Singurul loc din Romania unde FECIOARA MARIA s-a aratat in chip minunat...

Singurul loc din Romania unde FECIOARA MARIA s-a aratat in chip minunat unor CALUGARI!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Singurul loc din Romania in care Fecioara Maria s-a aratat in chip luminat este Manastirea Bisericani din satul Scaricica, comuna Viisoara, judetul Neamt.

Povestea conform careia in aceasta manastire s-ar fi aratat Fecioara Maria incepe in a doua jumatate a secolului al XV-lea cand un grup de calugari au hotarat sa plece in Muntele Athos. Opriti din drum de catre insasi Maica Domnului care li s-a aratat in chip minunat dintr-un trunchi de copac, spunandu-le:

„Nu plecati, si aceasta este gradina mea!”

Infricosati de aceasta aratare, cuviosii parinti au dat ascultare poruncii si au ramas unde erau iar in stejarul in care s-a savarsit minunea cuviosul Iosif a asezat o iconita a Maicii Domnului care multa vreme a stat acolo.

Impresionati fiind de aceasta minune voievozii Moldovei, incepand cu Stefan cel Mare, au ajutat pe rand la dezvoltarea acestui lacas, construindu-se o biserica de piatra, chilii, trapeza cu pivninte si ziduri de aparare. Astfel la inceputul secolului al XVIII-lea Manastirea Bisericani se numara printre cele mai importante asezaminte monahale din Moldova, fiind printre putinele de pe Valea Bistritei consemnate de catre Dimitrie Cantemir pe harta pe care a intocmit-o.

Mai tarziu, in sec al XIX-lea, odata cu secularizarea, manastirea intra intr-un oarecare declin, mai ales dupa ce, in 1873, regele Carol I transforma in mod abuziv cladirile asezamantului in penitenciar. In 1911, in incinta manastirii, ia fiinta un azil pentru oamenii bolnavi de tuberculoza, devenind Sanatoriu TBC care functioneaza pana azi.

Pe locul unde s-a aratat Maica Domnului s-a construit un paraclis cu hramul Maica Domnului unde se afla si trunchiul stejarului. Acesta a fost taiat in 1968 de regimul comunist datorita oamenilor care veneau in numar mare sa vada icoana facatoare de minuni din vestitul copac.

Insusi Papa Ioan Paul al II-lea, in timpul vizitei sale din Romania a spus despre Romania ca este „Gradina Maicii Domnului”.

Singurul loc din Romania unde FECIOARA MARIA s-a aratat in chip minunat unor CALUGARI!2

Devotiunea Papei Ioan Paul al II-lea catre Fecioara Maria a fost cunoscuta lumii intregi si recunoscuta prin inserarea pe blazonul Papei a literei „M” si a imaginii Fecioarei Maria langa cruce. Motto-ul sau, „In totalitate al tau”, era inchinat Fecioarei Maria.

De asemenea, Papa Ioan Paul al II-lea a vizitat de mai multe ori locuri unde Fecioara s-a aratat oamenilor:

Guadalupe, Lourdes, Licheń si Knock, iar unii cercetatori sustin ca Fecioara i s-ar fi aratat Papei sau ca Papa ar fi fost martor al unor minuni ale Soarelui la Fatima. Despre toate acestea, Papa Ioan Paul al II-lea nu a vorbit niciodata, dar in timpul ultimei sale vizite la Lourdes in 2004, Papa a spus:

„Am simtit cu emotie ca am ajuns la sfarsitul pelerinajului meu”.

Sursa: obiectiv.info