Acasă Sanatate Simptomele care anunta cele mai frecvente tumori in creier

Simptomele care anunta cele mai frecvente tumori in creier

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Se estimeaza ca intre 24 si 45% dintre pacientii cu cancer din Romania au metastaze cerebrale. Tumorile metastatice sunt printre cele mai frecvente tumori in creier. Practic, celulele canceroase care ajung acolo provin din tumori primare aflate in alte organe din corpul uman. Localizarea acestor tumori in creier determina si planul de tratament. Cum sunt descoperite si ce este de facut, explica dr. Horatiu Ioani, medic neurochirurg, potrivit digi24.ro.

„Pacientul se prezinta la medic cu simptome precum dureri de cap, deficit motor, adica nu-si mai poate misca cum trebuie o mana sau un picior, crize de epilepsie sau alterarea starii de constienta. Pacientul ajunge fie la medicul de familie, fie la neurolog, mai rar ajunge direct la neurochirurg. Acesti medici, in functie de simptome, comanda anumite investigatii imagistice,” spune medicul Horatiu Ioani.

Aceste simptome pot indica nu numai o tumora, ci pot aparea si in urma unui accident vascular cerebral sau, mai rar, in urma unui abces.

Diagnosticarea din timp este foarte importanta pentru tratarea tumorii, atrage atentia specialistul.

„O tumora cerebrala evolueaza extrem de repede si poate sa afecteze starea clinica a pacientului intr-un ritm in care extrem de putine alte tumori in alte parti ale corpului pot sa o faca,” adauga medicul Horatiu Ioani.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentMesajul tulburator al parintelui Necula cu ocazia Adormirii Maicii Domnului! „Avem o sarbatoare intunecata de nerusinarea care rusineaza clerul”!
Articolul următorDe ce cand faci bine lumea te ia de prost?