Acasă Life Dezvoltare Personala De ce cand faci bine lumea te ia de prost?

De ce cand faci bine lumea te ia de prost?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Odata, la usa unui batran intelept a batut o tanara si cu lacrimi in ochi i-a povestit povestea sa:

– Nu stiu cum sa traiesc in continuare – a spus ea cu voce tremuranda. – Toata viata m-am comportat bine cu oamenii, am fost sincera cu ei, mi-am deschis sufletul… Am facut doar bine tuturor, fara sa astept ceva in schimb. Am facut totul gratuit, dar in schimb am primit doar rau si batjocura. Am obosit…spuneti-mi, ce pot sa fac?

Inteleptul a ascultat-o cu rabdare si i-a oferit fetei un sfat:

– Dezbraca-te goala si mergi pe strazile orasului – a spus batranul calm.

– Imi pare rau, dar nu voi face aceasta! Probabil ati innebunit sau e o gluma!

Batranul atunci s-a sculat, a deschis larg usa si i-a pus in fata o oglinda.

– Te simti rusinata sa iesi goala in strada, insa nu si atunci cand mergi prin lume cu sufletul dezgolit, deschis ca aceasta usa. Le permiti tuturor sa intre. Sufletul tau e o oglinda, de aceea noi toti vedem in alti oameni propria reflexie. Sufletul lor e plin de rautate si vicii – exact aceasta imagine o vad cand privesc in sufletul tau pur. Lor nu le ajunge forta si curaj pentru a recunoaste ca esti mai buna decat ei. Din pacate aceasta o pot face doar oamenii curajosi.

– Ce ar trebui sa fac? Cum pot schimba aceasta situatie, daca de mine nu depinde nimic? – a intrebat fata.

– O sa-ti arat ceva. Priveste gradina mea. Multi ani la rand ud aceste flori frumoase, am grija de ele. Sincer sa-ti spun, n-am vazut niciodata cum isi desfac bobocii. Tot ce vad – sunt aceste flori inflorite, care ma atrag cu frumusetea si mirosul lor.

Draga mea copila, invata de la natura. Priveste aceste flori si fa ca ele – deschide-ti sufletul cu atentie, pentru ca oamenii nici sa nu observe acest lucru. Deschide-ti sufletul doar oamenilor buni. Pleaca de la cei care-ti rup petalele, le arunca sub picioare si le calca. Aceste buruieni inca nu au crescut pana la nivelul tau, de aceea nu ii vei putea ajuta cu nimic. Vor vedea in tine doar o reflexie urata a lor.

Sursa: relatii

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos