Acasă Stirile zilei Sile Cămătaru a fost arestat pe o autostradă din Germania

Sile Cămătaru a fost arestat pe o autostradă din Germania

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Vasile Balint zis Sile Cămătaru a fost prins pe o autostradă în Germania şi se află în custodia autorităţilor. Fraţii Vasile şi Ion Balint, cunoscuţi ca Sile şi Nuţu Cămătaru, au fost condamnaţi definitiv vineri la 13, respectiv 6 ani de închisoare, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei, într-un dosar în care aceştia sunt acuzaţi de trafic de persoane şi proxenetism. La scurt timp de la pronunţarea judecătorilor cei doi au dispărut.

„Sâmbătă seara în jurul orei 19.00 s-a solicitat instanţei judecătoreşti eliberarea mandatelor europene de arestare, iar în cursul orei 20.00 cele două persoane (fraţii Vasile şi Ion Balint, cunoscuţi ca Sile şi Nuţu Cămătaru n.r.) au fost implementate în cadrul aplicaţiei de cooperare poliţienească internaţională, cu semnalarea de persoane urmărite internaţional. Într-un termen foarte scurt, în jurul orei 1.30, Vasile Balint a fost localizat la un filtru pe autostradă (…) când vorbim de un filtru poliţienesc pe autostradă este puţin de crezut că e vorba de o predare voluntară, deci putem spune în momentul de faţă că tot contextul în care a avut loc localizarea, identificarea persoanei ne duce cu ideea şi cu certitudinea că acesta a fost prins ca urmare a activităţii poliţieneşti, e adevărat, de data aceasta a colegilor din Germania”, a declarat Marius Tache.

El a precizat că atunci când a fost oprit la control în trafic, Sile Cămătaru se deplasa împreună cu alte trei persoane şi conducea un autoturism înmatriculat în Germania cu număr de Frankfurt.

Purtătorul de cuvânt a remarcat termenul foarte scurt de la momentul dării în urmărire internaţionale până la clipa în care s-a confirmat localizarea şi prinderea lui Sile Cămătaru în Germania.

„Conform procedurilor, în momentul de faţă, în termen de zece ore, persoana reţinută şi care are un astfel de mandat e prezentată în faţa procurorului, ceea ce înseamnă că în cursul acestei zile, ulterior autorităţile române în termenul cel mai scurt, asta înseamnă cel târziu până mâine, vor trimite autorităţilor germane mandatul european de arestare tradus, precum şi celelalte documente care stau la baza emiterii acestuia şi în continuare procedura spune că în 10 – 15 zile din momentul în care autorităţile statului care caută persoana respectivă transmit toate datele necesare se pot demara procedurile de extrădare”, a afirmat Tache.

 

În altă ordine de idei, el a spus că în cazul lui Nuţu Cămătaru activităţile de căutare, identificare şi localizare continuă cu aceeaşi intensitate chiar dacă este week-end.