Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri
Omleta este unul din cele mai banale preparate care se regaseste in meniul fiecaruia dintre noi cel putin o data la cateva zile. Insa, prea putin dintre gospodine stiu si respecta reteta adevarata.
- bate oulale cu forta, in asa fel incat omleta saă prinda aer si sa capete volum;
- nu lasa compozitia sa se aseze, ci bate-o chiar inainte sa o pui in tigaia incinsa;
- nu adauga smantana sau branza pentru ca vor ingreuna amestecul, iar rezultatul nu va mai fi o omleta pufoasa, ci una flasca si grea; poti sa le adaugi numai dupa ce ai stins focul;
- nu da focul tare;
- nu lasa omleta mult pe foc,
- Ia tigaia de pe aragaz chiar cu putin timp inainte să fie total gata, pentru ca se va gati si așa, cat timp tigaia e incinsa;
- nu amesteca omleta cu furculita! Alege o spatula din silicon sau o lingura de lemn.