O buna parte din familiile din Romania consuma apa imbuteliata, dar putina lume stie ca aceasta are si contraindicatii.

1. Apa imbuteliata nu se fierbe
Multe mame fierb apa pentru bebelusi inainte de a le pregati biberoanele. In cazul apei plate, acest lucru nu este necesar pentru ca apa este deja filtrata si pura din punct de vedere microbiologic. Prin fierbere, calciul din apa se precipita si ramane pe peretii vasului si nici bebelusii nu mai pot beneficia de o apa echilibrata din punct de vedere al continutului mineral.

2. Apa trebuie ferita de inghet
Atunci cand ingheata o apa minerala (fie plata, fie carbogazoasa), lantul mineralelor se altereaza si cauzeaza precipitarea calciului. Din punct de vedere al calitatilor sale, ea ramane buna de baut, dar va deveni tulbure si inestetica.

3. Apa nu se depoziteaza in soare
Ambalajele de plastic se depoziteaza la temperaturi sub 25 de grade, iar o apa desigilata, chiar daca este in pahar, nu se tine in caldura sau in soare deoarece in contact cu mediul extern isi pierde proprietatile si poate dezvolta flora microbiologica.

4. Copiilor sub 3 ani nu le este recomandat consumul de apa carbogazoasa
Copiii sub trei ani au un organism sensibil si sistemul lor digestiv nu este complet format. Concentratia de minerale din apa carbogazoasa este mult mai mare si poate fi peste limitele admise pentru posibilitatea lor de a le procesa.

5. Apa nu se bea din sticla
In afara de cazurile in care va aflati pe strada sau intr-un loc fara pahare, consumul de apa direct din sticla contamineaza gura sticlei cu flora microbiologica proprie cavitatii bucale, putand cauza aparitia unui miros neplacut in cateva ore. De aceea, de multe ori, vi se pare ca apa capata miros sau gust deranjant, scrie bzi.

6. In cazul in care depuneti efort prelungit, nu beti apa cu CO2 artificial
In timpul efortului, corpul nostru pierde apa, dar si multe saruri minerale. Cea mai rapida metoda de a le reface este prin consumul de apa minerala. Cea cu dioxid de carbon are concentratii mai mari de saruri. Sunt recomandate apele cu CO2 natural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.