Trai vremuri tulburi in care ne vindem timpul si sanatatea foarte ieftin fara a socoti ca nu ne mai ramane timp aproape deloc pentru placerile noastre. In find pentru ce traim. Brandon, un fost dezvoltator software care nu isi foloseste numele in mediul online din motive legate de intimitate, si-a dobandit independenta financiara si s-a pensionat la 34 de ani. In prezent, scrie despre banii sai si despre propria calatorie financiara pe blogul Mad Fientist.

Business Insider a publicat sase din cele mai bune sfaturi ale sale:

1. Incearca sa realizezi ce te face fericit

Primul si cel mai important lucru pe care trebuie sa il constientizezi este sa afli ce este important pentru tine si ce te face fericit.

Acest lucru este mai dificil de facut decat suna. Multi dintre oameni isi cheltuiesc banii pe lucruri care nu le aduc fericire si majoritatea nu realizeaza ca fac acest lucru fiindca urmeaza scenariul vietii altcuiva. In momentul in care am realizat ca banii pot cumpara libertatea – libertatea orelor de la 9 la 5, libertatea fata de alarmele de ceas, cea legata de timpul pe care mi-l petreceam pe cererile ridicole ale sefului meu – mi-am directionat toti banii spre acel scop.

Nu mi-au lipsit lucrurile la care renuntam pentru a economisi pentru libertatea mea financiara fiindca libertatea mea era mai importanta decat tot ceea ce puteam cumpara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.