Vorbele si sfaturile „Domnisorului Zian”, asa cum era „poreclit” parintele Arsenie Boca vor ramane ca o piatra de credinta in inima romanilor, din care vom avea de invatat cu totii in viata.

Pe 29 septembrie 1910, se nastea in localitatea Vata de Sus (judetul Hunedoara), intr-o familie de tarani simpli dar credinciosi, Zian, cel care va fi cunoscut in viata monahala drept parintele Arsenie.

Inconjurata de fotografiile devenite icoane ale Sfantului pe care l-au ”canonizat” deja romanii, doamna psiholog Zoe Daian, nepoata parintelui Arsenie Boca, a acordat un interviu Agerpres in care vorbeste despre anii copilariei petrecuti in preajma parintelui Arsenie, despre virtutile acestuia, dar si despre momentele de cumpana care i-au marcat existenta Sfantului Ardealului.

„Parintele Arsenie si-ar dori ca romanii sa fie uniti si sa aiba mai multa demnitate. El spunea ca oamenii nu patesc necazuri pentru ca asa le-a dat Dumnezeu, ci acestea sunt plata pacatelor lor sau ale stramosilor lor. Dumnezeu este iubire, nu ura”, ne spune doamna Daian, privind o fotografie a unchiului sau, si adaugand ca un interviu nu poate tine locul sfaturilor pe care

Parintele insusi le-a dat oamenilor care i le-au cerut, sfaturi care sunt cuprinse in cartile aparute despre viata si povetele sale, adevarate litere de invatatura despre cum ar trebui sa fie existenta fiecaruia dintre noi.

Arsenie Boca este considerat ca cel mai mare duhovnic roman al secolului XX. A trecut la cele vesnice pe 28 noiembrie 1989 la Sinaia. La mormantul sau de la Manastirea Prislop se perinda zilnic sute de pelerini. Anual, pe 28 noiembrie, mii de oameni sunt prezenti la slujba de pomenire a celui care, chiar fara a-l fi cunoscut direct, le-a schimbat viata, cel mai mare numar inregistrandu-se in 2010, 30.000 de credinciosi.

Doamna Daian, ce va amintiti din copilaria petrecuta in preajma parintelui Arsenie Boca? Cum era omul Arsenie Boca?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.