Acasă Life Dezvoltare Personala Sfat pentru ignoranti si bagatori de seama: Nu intrati in viata altcuiva...

Sfat pentru ignoranti si bagatori de seama: Nu intrati in viata altcuiva decat daca vreti cu adevarat sa-l ajutati!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Multi oameni au prostul obicei de a intra cu bocancii in viata apropiatilor fara ca cineva sa le fi solicitat parerea, ori exista altii care, desi li se cere ajutorul stau cu mainile incrucisate asteptand reglari ale unor conturi mai vechi cu respectiva persoana. Deci… cum e mai bine, sa te bagi sau sa nu te bagi? In acest articol vei vedea ca pe calea spirituala e mai bine sa nu te bagi daca nu vrei cu adevarat sa ajuti. Citeste si trage invataturile necesare care te pot ajuta pe tine si pe altii sa va imbunatatiti relatiile cu cei din jur.

 

In general, cand dorim sa ne implicam in viata cuiva, adica sa il ajutam, este bine sa luam in calcul faptul ca nu suntem siguri de rezultat. Oricat de bine intentionati am fi, consecintele nu vor fi de fiecare data cele pe care le asteptam.

Acest fapt se datoreaza vibratiei la care se gaseste persoana in cauza in raport cu noi si in raport cu situatia. Daca intentia noastra este positiva, avem sanse sa gasim cea mai buna solutie, deci ne putem astepta la un rezultat favorabil.

Daca intentia noastra este de razbunare sau de a castiga un profit, nu trebuie sa ne punem prea mari sperante. Toate sunt calculate,toate se intorc asa cum au plecat,din locul din care au plecat. Rolul nostru in viata cuiva trebuie sa fie pozitiv in orice situatie.

Toate intentiile noastre trebuie sa fie,de asemenea, de a face bine, de a sluji un interes benefic pentru toata lumea, in caz contrar ne vom « incarca » si noi viata cu probleme gratuit.

Nu-ti impune punctul de vedere !

Plecand de la ideea ca vrem sa ajutam pe cineva, acolo investim timp, bani, energie. Ne asteptam ca lucrurile sa iasa asa cum vrem noi, cum am gandit noi inainte de a ne implica. Cum nu totdeauna se intampla astfel, multi dintre noi avem tendinta de a ne impune punctul de vedere pe premisa ca « iti doresc binele, tu nu mai vezi corect ce se intampla ».

In aceste momente facem cele mai multe greseli. Noi vrem sa fie ca noi, dar nu pentru noi este venita aceasta situatie, nu este lectia noastra,deci socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ.

Ce ar trebui sa facem intr-un astfel de moment ? Sa ramanem detasati, sa ne mentinem opinia, fara a incerca sa o impunem cuiva. Daca, intamplator, punctul nostru de vedere va fi respectat si lucrurile ies buna la final, noi trebuie sa fim multumiti ca am contribuit la binele cuiva.

Daca lucrurile ars ta exact invers, trebuie sa ne detasam si sa incercam sa vedem daca am fi avut si alte variante de actiune, daca am evaluat corect situatia, daca am fost obiectivi.

Sa incercam, asadar, sa fim din ce in ce mai saritori, mai amabili,cu cei de langa noi. Sa incercam sa fim mai buni in orice conjunctura si sa evitam sa ne atribuim merite care nu sunt ale noastre.

Sa ne lasam ghidati de divinitatea din noi,careia ii suntem datori cu fiecare respiratie, iar motivatia noastra in orice imprejurare trebuie sa fie inalta, mareata, dincolo de limitele umane, cu fata indreptata spre divinitate. In acel moment ne vom juca rolul de facator de bine, fara a astepta recompense si fara a deturna adevarul.

Acesta este,de fapt, mesajul Mantuitorului nostru Iisus Hristos, acela de « a iubi aproapele ca pe tine insuti »,mesaj universal valabil chiar si dupa 2000 de ani.

sursa: secretele, autor: Razvan Miulescu