Acasă Stirile zilei “Sfarsitul lumii” din nou in prim-plan! Un asteroid va trece in noaptea...

“Sfarsitul lumii” din nou in prim-plan! Un asteroid va trece in noaptea de 31 mai pe langa Pamant! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un asteroid urias, denumit 1998 QE2, va trece in noaptea de 31 mai spre 1 iunie pe langa Pamant. Asteroidul este de 9 ori mai mare decat dimensiunea navei de croaziera Queen Elizabeth 2 – unul din cele mai mari pacheboturi din lume, relateaza portalul Newsme.

El a fost descoperit in 1998 de catre Centrul pentru planete Cambridge, din statul Massachusetts.

Apropierea asteroidului a fost detectata de catre expertii NASA, care au calculat distanta la care acesta va trece pe langa Pamant. In concluzie, 1998 QE2 nu este periculos pentru pamanteni. Traiectoria acestuia se va afla la o distanta de aproximativ sase milioane de kilometri de planeta noastra, de 15 ori mai mult decat distanta dintre Pamant si Luna.

‘Suntem increzatori ca totul se va termina cu bine, dar pentru orice caz am decis sa ne pregatim in perspectiva apropierii asteroidului’, a declarat Lance Benner, astronom in cadrul NASA.

Oamenii de stiinta se pregatesc sa sondeze asteroidul cu un telescop imens, situat la Observatorul Goldstone din desertul Mojave (California).

Scopul este de a obtine informatii cu privire la forma, compozitia chimica si mai ales orbita. Aceste date ar putea ajuta la stabilirea originii vizitatorului din spatiu si de a anticipa deplasarea sa posibila in viitor, peste 200 de ani, cand se estimeaza ca 1998 QE2 va trece din nou prin apropierea Pamantului.

Sursa: agerpres.ro