Acasă Sanatate SFARSITUL frezelor dentare? TRATAMENTUL UNIC care va permite DINTILOR sa se repare...

SFARSITUL frezelor dentare? TRATAMENTUL UNIC care va permite DINTILOR sa se repare singuri!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In trei ani dintii s-ar putea repara singuri printr-un tratament unic de plombare, nedureros, fara injectii si fara interventia frezei dentare.

In mod normal, cariile sunt indepartate prin procedura de frezare, apoi cariile sunt plombate cu diferite materiale, conform theguardian.com.

Noul tratament, denumit remineralizare accelerata si intensificata electric (EAER), accelereaza circulatia naturala a calciului si a fosfatilor in interiorul dintelui deteriorat.

O procedura in doua etape pregateste mai intai zona afectata a smaltului, apoi utilizeaza un impuls slab de curent electric pentru a impinge mineralele in locul afectat de carii. Noul tratament ar putea fi disponibil in trei ani.

„Modul in care tratam dintii in prezent nu este ideal. Cand reparam un dinte prin plombare, acesta intra intr-un ciclu al frezarii si refacerii plombelor, avand in vedere ca, in cele din urma, fiecare «reparatie» esueaza. Nu doar ca metoda noastra este mai blanda pentru pacient si mai eficienta pentru dinti, dar cel mai probabil va avea un pret la fel de avantajos ca tratamentele stomatologice din prezent. Pe langa combaterea cariilor dentare, dispozitivul nostru poate fi folosit si pentru albirea dintilor”, a spus Nigel Pitts, de la King’s College London’s Dental Institute.

Sursa: mediafax.ro