Acasă Stirile zilei Stiinta SFANTUL GRAAL, vasul din care Iisus ar fi sorbit vin la Cina...

SFANTUL GRAAL, vasul din care Iisus ar fi sorbit vin la Cina cea de Taina, descoperit in Spania? VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Sfantul Graal, vasul din care Iisus ar fi sorbit vin la Cina cea de Taina ar fi fost descoperit in Spania, potrivit ABC News.

Doi istorici sustin ca un pocal din aur incrustat cu pietre pretioase, care mai bine de 1.000 de ani s-a aflat in bazilica San Isid din Leon, Spania, si apoi a ajuns intr-un muzeu, ar fi legendarul Sfant Graal.

Cei doi istorici, Margarita Torres si Jose Manuel Ortega del Rio, autori ai cartii „Kings of the Grail” (Regii Graalului), sustin ca au descoperit dovezi incontestabile cu privire la soarta Graalului din niste papirusuri egiptene in care se precizeaza ca obiectul a fost furat de musulmani din Ierusalim si apoi dus in Egipt. Apoi aceasta cupa, simpla la inceput, a fost acoperita cu aur batut cu pietre pretioase si a fost oferita drept cadou regelui spaniol Ferdinand I.

Vezi VIDEO aici!

Cei doi autori sustin ca nu au nicio indoiala ca au descoperit cea mai cautata relicva a crestinatatii.

Dr. Robert Cargill, profesor de studii clasice si religie la Universitatea din Iowa nu le impartaseste insa entuziasmul.

„Nu cred ca vom descoperi vreodata Sfantul Graal. Chiar daca am avea acest pocal, nu am avea cum sa confirmam ca este chiar Sfantul Graal”, a explicat el. Totul ramane astfel o chestiune de credinta.

Anuntarea acestei descoperiri insa, in apropierea Sarbatorilor Pascale, atrage numerosi credinciosi care merg sa vada pocalul.

Sursa: agerpres.ro