Acasă Politic Serban Nicolae a reusit sa arata adevarata fata a PSD! Un reputat...

Serban Nicolae a reusit sa arata adevarata fata a PSD! Un reputat istoric din Cluj: „Elucubratiile acestui individ demonstreaza ca PSD este continuator al PCR”!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Declaratiile scandaloase ale senatorului PSD Serban Nicolae privindu-i pe eroii rezistentei anticomuniste l-au indignat pe istoricul clujean Ottmar Trasca. „Absolut revoltatoare afirmatiile acestui individ!”, spune Trasca.

„Absolut revoltatoare afirmatiile acestui individ! Falsificarea cu buna-stiinta a uneia din cele mai frumoase pagini ale istoriei Romaniei din perioada 1945-1989, cand o mana de oameni au preferat sa se opuna cu arma in mana tiraniei comuniste, nu poate fi catalogata altfel decat un act de o josnicie fara egal! Avem de-a face cu un adevarat atentat la adresa memoriei celor care au luptat si si-au dat viata pentru o Romanie libera. Elucubratiile acestui individ – nota bene, doctor in istorie! – demonstreaza inca o data, daca mai era nevoie, ca PSD este demn continuator al PCR!”, a declarat istoricul clujean.

Ottmar Trasca lucreaza la Institutul de Istorie „George Baritiu” al Academiei Romane si preda la Universitatea Babes-Bolyai.

Senatorul PSD Serban Nicolae a afirmat luni, in cadrul dezbaterilor din comisia juridica a unei initiative legislative privind declararea zilei de 26 Octombrie – Ziua Miscarii de Rezistenta Armata Anticomunista, ca partizanii anticomunisti din munti au slabit capacitatea de aparare a Romaniei, iar actiunea lor a fost indreptata impotriva intereselor tarii. El a mai spus ca incercarea de schimbare a stapanului sovietic cu stapanul american nu era cu nimic mai buna si a sustinut ca Stalin si Churchill au fost in egala masura doi criminali.

”Am rude care au luptat pe frontul de vest. Sa le spunem ca unii mergeau sa lupte pe frontul de vest pentru eliberarea Transilvaniei, in timp ce altii luptau cu regimul instalat in august 44 este inacceptabil. Trupele de Securitate au provenit, in principal, din fostii jandarmi. Pe acest schelet s-a constituit partea de trupe de Securitate. Deci erau romani contra romani. Eu nu cunosc lupte duse de aceste grupe de partizani din munti cu trupele sovietice aflate pe teritoriul Romaniei. N-a fost atacata nicio unitate, niciun corp, exista doar cateva incidente izolate cu ofiteri sovietici care au fost atacati. Intre cei care s-au refugiat in munti erau si oameni care erau cautati pentru alte lucruri. Spre exemplu, n-am cum sa fiu de acord cu cei care l-au omorat pe Nicolae Iorga si sa spun ca erau partizani anticomunisti sau ca erau luptatori pentru libertate”, a afirmat Serban Nicolae in cadrul dezbaterilor din comisia juridica a Senatului a initiativei legislative privind privind declararea zilei de 26 Octombrie – Ziua Miscarii de Rezistenta Armata Anticomunista.

Senatorul PSD a spus ca nu intelege cu cine s-au luptat partizanii anticomunisti din munti si ca actiunea lor a fost indreptata impotriva intereselor Romaniei.

”Rezistenta anticomunista inceputa in 1944, cand Romania era inca in razboi – de partea Aliatilor dupa 23 august -, este una care slabea capacitatea de aparare a Romaniei. Era mai degraba indreptata impotriva intereselor Romaniei. Mai mult, daca imi spuneti ca era un lucru bun ca CIA organiza operatiuni de slabire a capacitatii de aparare a Romaniei sub pretextul ca o fac impotriva regimului comunist este mai degraba ticalosie ce faceau. Era punerea in slujba unei puteri straine, valabila oricand. Dupa 1958 trupele sovietice au parasit Romania. Mi-e foarte greu sa disting – v-am spus, am in familie si fosti legionari, si fosti luptatori in Bucegi, unii si cu functii -, am incercat sa inteleg toate aceste lucruri si sunt destul de echilibrat, nu sunt un fanatic al vreunei optiuni. Dar mi se pare ca ne arogam merite care nu exista”, a mai afirmat Serban Nicolae, citat de news.ro.

”Au atacat trupe de Securitate romane provenite din fostii jandarmi, nu aveau niciun fel de efect in ceea ce priveste puterea de tip comunist de inspiratie sovietica instalata la Bucuresti, absolut niciun efect. Iar faptul ca CIA, la momentul respectiv cunoscand tratativele de la Ialta, de la Postadm, cunoscand si celebrul servetel al impartirilor geopolitice dintre Stalin si Churchill, in egala masura doi criminali, desfasura actiuni de acest tip pe teritoriul Romaniei, n-au cum sa-mi spuna ca asta era lupta pentru libertate sau ca ar trebui sa o aplaudam” a mai spus el, conform aktual24.