Acasă Stirile zilei Stiinta SENZATIA DE FOAME, pe cale de a fi invinsa! SECRETUL consta intr-o...

SENZATIA DE FOAME, pe cale de a fi invinsa! SECRETUL consta intr-o pulbere extrasa din spanac!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Senzatia de foame va fi invinsa, contribuind astfel la prevenirea ingrasarii, precizeaza Universitatea Lund din Suedia intr-un comunicat. Secretul consta intr-o pulbere extrasa din spanac despre care se crede ca incetineste digerarea lipidelor din stomac.

O specialista in nutritie din Suedia, Charlotte Erlanson-Albertsson, cauta o modalitate de incetini digestia, pentru a atenua senzatia de foame dintre mese.

„Dat fiind ca (Charlotte Erlanson-Albertsson, n.r.) nu cerceta decat molecule sintetice, aceasta l-a intrebat pe sotul sau, un cercetator specializat in fotosinteza, daca exista o molecula naturala care poate induce satietatea”, se arata in comunicatul universitatii suedeze.

Acesta i-a recomandat sa studieze tilacoidele, regasite in membranele frunzelor verzi, „despre care se crede ca incetinesc digerarea lipidelor” din stomac, motiv pentru care intestinul secreta mai departe hormonii satietatii.

Cercetatoarea a ales spanacul ca sursa de tilacoide.

„Consumul de spanac nu este, totusi, suficient. Frunzele trebuie zdrobite, filtrate si pasate, pentru eliberarea tilacoidelor din celulele plantei, deoarece corpul uman nu le poate separa direct din spanacul proaspat”, se explica in comunicat.

Cincisprezece persoane care au luat, in fiecare dimineata, pudra de spanac diluata in apa au afirmat ca au rezistat mai bine tentatiilor din timpul diminetii sau dupa-amiezii, greu de suportat pentru oamenii care incearca sa isi tina greutatea sub control.

Pentru aceste persoane a fost „mai usor sa respecte regula celor trei mese pe zi, spre deosebire de grupul de control, care a baut o solutie fara substanta activa”, se precizeaza in comunicat. De asemenea, voluntarii prezentau un nivel mai mare de hormoni ai satietatii in sange.

Substanta activa responsabila pentru atenuarea senzatiei de foame trebuie insa pusa la punct, deoarece tilacoidele din spanac contin „sute de asemenea substante” care ar putea avea acest efect, a subliniat cercetatoarea suedeza.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos