IQ sau „intelligence quotient” este termenul folosit pentru abilitatea de a gandi si de a rationa. Un scor cuprins intre 121 si 150 indica o inteligenta peste medie, iar cine obtine la teste un coeficient peste 150 are o inteligenta de geniu.

Cercetatorii de la Universitatea din Warwick, Marea Britanie, au descoperit mai multe semne care anunta de la varste fragede ca un copil va avea un IQ de geniu. Un astfel de indiciu s-a stabilit in urma unui studiu in care unor copii li s-a cerut sa nu manance stafidele puse sub o ceasca. Trebuiau sa reziste tentatiei cel putin un minut, insa cei mai multi nu au trecut testul.

Cei care au rezistat tentatiei timp de un minut au obtinut cu 19% mai mult decat primii la testele de inteligenta pe care le-au facut periodic, pana au implinit opt ani.  Iata si alte indicii, in functie de varsta la care se pot observa, care anunta un copil foarte inteligent.

Nou-nascut
Conform studiilor, femeile care aduc pe lume copii mai grei, dar fara sa aiba probleme de sanatatea, ar putea sa fie mamele unor genii. Copiii care au fost hraniti corespunzator in timpul vietii intrauterine au sanse mai mari sa aiba o inteligenta cu mult peste medie, a aratat un studiu realizat pe 3.000 de copii, publicat in British Medical Journal.

Intre 1 an si 2 ani
Copiii care aud inca de cand se nasc vorbindu-se in mai multe limbi straine in jurul lor au un IQ mai mare decat majoritatea. Concluziile unui alt studiu, publicat in revista britanica „Child Development” a indicat ca in cazul copiilor nascuti din parinti care vorbeau mai multe limbi straine s-a inregistrat un IQ peste medie.

La 3 ani
Copiii care au o inaltime peste medie inainte sa implineasca varsta de trei ani au obtinut rezultate mult mai bune la testele de inteligenta, conform unui alt studiu.

La 4 ani
Chiar daca nu vor reusi sa picteze ca un mic Picasso, copiii care pot sa deseneze la varsta de patru ani o imagine realista a unei persoane umane se vor dovedi, la adolescenta, mai inteligenti decat cei care nu pot face acest lucru, au observat cercetatorii de la King’s College din Londra. Acestia au studiat desenele realizate de 15.000 de copii cu varsta de patru ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.