Acasă Timp liber Spiritualitate Semnele ca relatia cu partenerul tau nu este doar fizica, ci una...

Semnele ca relatia cu partenerul tau nu este doar fizica, ci una cu adevarat spirituala!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Nu trebuie sa mergi in Himalaya pentru a cunoaste trezirea spirituala. Relatia ta poate fi o adevarata fantana de dezvoltare spirituala, chiar mult mai mare decat cea gasita intr-o retragere de meditatie. O relatie spirituala este unul dintre cele mai puternice instrumente care au scopul de a te transforma in cel mai bun sine. Fiecare are propriul sau set unic de provocari, care sunt oportunitati de crestere – daca numai le vedem ca atare. In continuare iti vom prezenta cateva dintre principalele caracteristici ale relatiilor spirituale pe care orice cautator trebuie sa le aiba in vedere:

1. Conflictele sunt oportunitati de dezvoltare

Da, conflictele par a fi neplacute, ciudate si frustrante. Dar pentru ca acestea te provoaca sa fii intelegator, sa rezolvi probleme si sa comunici atunci cand nu functionezi la capacitate maxima, ajungi astfel sa fii mult mai pregatit sa faci fata situatiilor stresante pe care viata ti le scoate in cale cu o mult mai mare gratie. Mai mult decat atat, daca esti deschis fata de criticismul constructiv din partea partenerului (care este crucial pentru rezolvarea conflictelor), vei ajunge sa fii constient de zonele slabe ale caracterului tau pe care nu le-ai recunoscut pana atunci.

Si daca descoperi ca exista anumite lucruri pe care partenerul tau le face si care declanseaza reactii disproportionate din partea ta, le poti vedea ca fiind un indiciu al unei traume nerezolvate care se agata de sinele tau prezent si astfel poti incerca s-o vindeci. Conflictul, atunci cand este tratat cu dragoste si cu respect, genereaza de fapt intimitate si incurajeaza dezvoltarea personala.

2. Amandoi practicati compasiune in momentele in care ati fi tentati sa judecati

In acele momente de conflict sau in momentele dificile pe care tu si partenerul tau le intampinati individual, nu va criticati si nici nu afirmati reciproc perceptiile negative. In schimb, ascultati cu intelegere si acceptare. Vedeti ranile partenerului ca fiind ceva ce are potentialul de a se transforma prin vindecare. Aveti incredere reciproca in abilitatea de a depasi aceste provocari si va incurajati reciproc sa faceti acest lucru.

Cand partenerul tau se confrunta cu dificultati, il incurajezi sa faca fata provocarilor fara sa-i oferi ultimatumuri, iar partenerul tau face acelasi lucru in cazul tau.

3. Esti pe deplin prezent in relatie

Intr-o relatie emotionala, partenerii se prezint complet – emotional, spiritual, mental. Nu va ascundeti unul de celalalt si va simtiti confortabil  sa fiti vulnerabili unul cu celalalt.  Investesti in practici de constientizare de sine, cum ar fi meditatia, jurnal personal, astfel incat sa cresti constant constientizarea a ceea ce vrei si ai nevoie si ce poti sa faci pentru a fi mai bun ca partener. Apoi, practici comunicarea constienta pentru ca partenerul tau aude acele nevoi. Amandoi vorbiti si ascultati cu intentia de a intelege.

4. Practicati iertarea unul cu celalalt

Cand apar conflictele in relatie, asa cum se intampla in mod natural, practicati iertarea.  Va iertati unii pe altii si va eliberati de acele cuvinte si sentimente dureroase. Discutati despre ceea ce s-a intamplat in timp ce furia se dizolva si resentimentele nu au timp sa se dezvolte. Sunteti amandoi vulnerabili indeajuns pentru a va cere iertare atunci cand ati gresit si sunteti indeajuns de intelegatori pentru a oferi iertarea partenerului atunci cand o cere.

5. Fundatia este modestia, nu orgoliul

Mai degraba decat sa sustii cu incapatanare opiniile sau sa refuzi sa recunosti ca ai putea gresi, partenerii implicati intr-o relatie spirituala sunt capabili sa-si asume responsabilitatea si sa accepte ca nimeni nu este perfect, nimeni nu este omniscient. Daca ne putem uita in trecutul nostru si vom vedea ca am gresit, asta inseamna ca ne aflam intr-un proces de crestere. Este un dar. In plus, prioritizezi sanatatea relatiei tale fata de dorinta de a “castiga”. Nimeni nu castiga intr-o lupta, decat daca argumentul rezolvat si la sfarsit va simtiti mai apropiati ca niciodata.

Tu si partenerul tau nu va atacati atunci cand unul intre voi este declansat. Fiecare dintre voi recunoasteti rolul in orice dinamica si abordati conflictul cu o dorinta de a va compromite si de a ierta. Va apreciati mai mult in momentele dificile, in loc sa va razbunati unul pe celalalt.

Sursa