Seismologii japonezi au facut cateva previziuni socante despre probabilitatea ca in regiunea Tokyo sa loveasca un mare cutremur in urmatorii 30 de ani, informeaza EFE.

Este ceea ce releva datele prezentate de Comitetul de Cercetare a Cutremurelor din Japonia pentru principalele orase din tara. Orasele situate pe tarmul Pacificului, unde s-au inregistrat in trecut cutremure mari, si cele aflate pe falia tectonica Itoigawa-Shizuoka (centru Japoniei) au fost notate cu cel mai mai mare indice de probabilitate.

Comparativ cu alti ani a crescut considerabil indicele pentru localitatile din regiunea Kanto, din care face parte Tokyo, si unde traiesc aproximativ 42 de milioane de persoane. Expertii sunt de parere ca acum placile tectonice interactioneaza la o adancime mai mica decât se estimase anterior.

Prin urmare, probabilitatea ca Tokyo sa fie afectat de un cutremur de proportii a crescut cu 20 de puncte procentuale ajungand la 46 la suta. Al doilea oras al tarii, Yokohama, situat la 20 de km distanta de capitala, este vizat de un procent si mai mare de 78 la suta – cu 12 puncte procentuale in plus fata de estimarile de anul trecut.

Probabilitatea pentru Yokohama este cea mai mare dintre cele acordate tuturor oraselor din Japonia.

Japonia este situata pe asa-numitul cerc de foc, una din zonele seismice cele mai active din lume si se confrunta relativ frecvent cu miscari telurice.

VEZI VIDEO IN PAGINA URMATOARE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.