Cap Limpede

Stirile zilei

Seful RA-APPS, Gabriel Surdu, arestat preventiv

Curtea de Apel Bucuresti a decis marti arestarea preventiva pentru 30 de zile a sefului Regiei Autonome – Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), Gabriel Surdu, dupa ce a admis contestatia procurorilor DNA. Decizia este definitiva.

In 30 aprilie, Tribunalul Bucuresti a decis ca seful RA-APPS, Gabriel Surdu, sa fie cercetat sub control judiciar, avand printre obligatii si pe cea de a nu parasi tara, insa hotararea a fost atacata de DNA.

Gabriel Surdu, director al RA-APPS, este anchetat de DNA pentru cumparare de influenta.

In cauza este urmarit penal si Cristinel Bigiu, presedinte al Consiliului Judetean Buzau la data faptei, pentru trafic de influenta.

„In vara anului 2013, in contextul unei intalniri pe care au avut-o intr-un restaurant din Bucuresti, Gabriel Surdu Georgian i-a solicitat interlocutorului sau, in calitate de presedinte al CJ Buzau, sa-i faciliteze obtinerea unor contracte de lucrari publice in judetul Buzau pentru o firma pe care primul o administra prin intermediar. Cristinel Bigiu a fost de acord cu cererea lui Surdu si i-a promis ca-l va sprijini sa obtina un contract de lucrari pentru firma respectiva intr-o comuna de pe raza judetului Buzau. La randul sau, Gabriel Surdu i-a promis presedintelui CJ Buzau ca-i va remite 8% din valoarea contractului in schimbul interventiei sale pe langa primarul localitatii respective, in vederea castigarii licitatiei”, sustine DNA.

Cei doi, sustin procurorii, au convenit ca o prima transa, de 75.000 de euro, sa fie data la cateva zile de la momentul discutiei, lucru care s-a si intamplat, banii fiind remisi lui Bigiu printr-un intermediar.

DNA a precizat ca, in 1 noiembrie 2013, in baza celor stabilite de Bigiu, intre primaria comunei respective si o societate comerciala a fost incheiat un contract de prestari servicii, avand servicii de consultanta constand in: indrumarea metodologica privind aplicarea de catre primarie a procedurii de atribuire a contractelor de achizitie publica/acordurilor cadru; informarea primariei respective asupra prevederilor legale si schimbarilor survenite la nivel legislativ in domeniul achizitiilor publice; verificarea documentatiilor aferente procedurilor de atribuire, initiate de catre primarie, precum si a documentelor care au fost intocmite pe parcursul respectivelor proceduri si care au fost puse la dispozitia prestatorului de catre institutia publica, din punct de vedere al conformitatii acestora cu prevederile legale; asistenta in vederea intocmirii de catre primarie a punctelor de vedere in legatura cu contestatiile depuse in fata institutiilor abilitate prin care se atacau acte ale acesteia.

Anchetatorii au aratat ca, in 21 mai 2014, tot in baza celor stabilite de Bigiu, intre primaria comunei respective si firma controlata de Surdu a fost incheiat un contract de lucrari avand ca obiect ”Modernizare drumuri de interes local si retea publica de canalizare si statie de epurare”, in valoare de aproximativ 11 milioane euro.

„Procentul de 8% din valoarea contractului, promis suspectului Bigiu de Gabriel Surdu, se ridica la suma de cca. 878.222,47 euro, din care acesta din urma achitase o prima transa de 75.000 euro”, mai sustin procurorii.

Click pentru a comenta

Trebuie sa fii conectat pentru a comenta Conectare

Lasa un raspuns

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-79461").on("click", function(){ $(".com-click-id-79461").show(); $(".disqus-thread-79461").show(); $(".com-but-79461").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});