Acasă Stirile zilei Justitia Şeful Direcţiei Silvice Argeş a fost reţinut pentru luare de mită

Şeful Direcţiei Silvice Argeş a fost reţinut pentru luare de mită

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Şeful Direcţiei Silvice Argeş a fost reţinut, vineri, pentru 24 de ore, de către procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al DNA, sub acuzaţia de luare de mită, acesta fiind suspectat că ar fi primit 12.000 de lei de la şeful unui ocol silvic din judeţ.

Directorul DS Argeş, Ion Dobrinoiu, a fost ridicat de către anchetatori în urma autodenunţului formulat de către Florin Păun, şeful Ocolului silvic privat Dragoslavele, din judeţul Argeş, care este şi administrator al SC Explorer Marcos Wood SRL Stoieneşti, din judeţul Argeş, după ce a depus suma care i s-a cerut în locul indicat de către superiorul său.

Ulterior, procurorii au făcut percheziţii la sediul Direcţiei Silvice Argeş, în biroul directorului Ion Dobrinoiu şi la domiciliul acestuia, iar după audieri l-au reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore sub acuzaţia de luare de mită.

Potrivit procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Piteşti, în 22 februarie 2012, Ion Dobrinoiu, în calitate de director coordonator al Direcţiei Silvice Argeş, a primit ca mită suma de 12.000 lei de la Florin Păun, administrator la S.C. Explorer Marcos Wood SRL Stoeneşti, judeţul Argeş, pentru a-i facilita atribuirea unui contract de exploatare masă lemnoasă din domeniul silvic public, suma de bani fiind găsită la percheziţiile domiciliare efectuate.

„Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, iar la data de 24 februarie 2012, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore. La aceeaşi dată, acesta urmează a fi prezentat Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile”, se arată în comunicat.

Faţă de Florin Păun, procurorii au dispus măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul MAI – Direcţia Generală Anticorupţie şi Inspectoratul de Poliţie al judeţului Argeş.

La ora transmiterii acestei ştiri, suspectul a fost dus în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, urmând ca în cursul zilei de vineri să fie prezentat magistraţilor Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile sub acuzaţia de luare de mită.