Guvernul Greciei a aprobat vineri lansarea programului de restructurare a datoriilor către creditorii privaţi printr-un schimb de obligaţiuni, care va duce la reducerea obligaţiilor financiare cu 107 miliarde de euro, potrivit publicaţiei elene Khatimerini.

„A fost făcut un efort titanic pentru asigurarea sprijinului financiar pentru ţară”, a declarat premierul Lucas Papademos după şedinţa de guvern.

Autorităţile elene speră ca procesul de restructurare a datoriilor să fie încheiat până pe 12 martie, înainte de ajungerea la maturitate a unor obligaţiuni de 14,5 miliarde de euro, pe 20 martie.

Parlamentul de la Atena a aprobat joi detaliile programului de schimb de obligaţiuni, prin care creditorii privaţi trebuie să accepte reducerea cu 53,5% a valorii nominale a deţinerilor.

Schimbul de obligaţiuni va duce la reducerea datoriilor Greciei cu 107 miliarde de euro, fiind o componentă esenţială a celui de-al doilea program de salvare. Componenta publică a programului, care va fi asigurată de statele din zona euro şi FMI, este de 130 de miliarde de euro. Prin aplicarea acestui program, ponderea datoriei publice în PIB ar trebui să scadă de la 160% în prezent la 120,5% până în 2020.

1 COMENTARIU

  1. Din pacate, mlrotua nu le pasa ca e interzis accesul cu masina… Cand am fost noi in Rodna am vazut din creasta niste specimene care se dadeau mari cu 4×4-rile lor taman la lacul Stiol… ce mai putem spune ?Pacat ca n-ai prins vreme buna pe Pietrosu, dar nu esti singura 😛 Asta e semn ca musai sa te mai intorci 😀

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.