Laura Codruta Kovesi, sefa DNA, trage un semnal de alarma in privinta recuperarii prejudiciilor de catre ANAF. Daca Ministerul de Finante „nu se descurca” cu executarea bunurilor sechestrate, atunci sa predea aceasta atributie unei institutii care vrea sa faca acest lucru. Ea a precizat ca doar din dosarele DNA averile ce trebuie confiscate se ridica la 310 milioane de euro.

Laura Codruta Kovesi a amintit, la Digi24, ca nu DNA este institutia care trebuie sa verse in bugetul de stat banii prejudiciati din dosarele in care s-au obtinut hotarari executoresti.

„Noi atunci cand facem o investigatie, obligatia noastra este sa identificam banii si bunurile, dupa care sa le sechestram. Practic, le punem intr-o tava, dupa care oferim tava ANAF-ului, atunci cand hotararea judecatoreasca ramane definitiva si ANAF-ul trebuie sa execute efectiv aceste hotarari de condamnare”, a mentionat sefa DNA, amintind cu aceasta ocazie ca doar in dosarele DNA suma care trebuie confiscata de stat este de 310 milioane de euro.

„Sper ca lucrurile se vor misca, pentru ca si in acest an, pana in acest moment, noi am indisponibilizat valori si bunuri in cuantum de aproape 190 de milioane de euro. Cu siguranta avem foarte multe hotarari judecatoresti de condamnare, avem peste 660 de persoane condamnate doar in acest an, iar judecatorii au dispus si acolo confiscarea unor bunuri si valori. Aceste sume se tot aduna. Trebuie sa existe un moment 0 in care statul sa inceapa sa execute sume si sa incaseze acesti bani la bugetul de stat. Daca Ministerul Finantelor nu se descurca cu acest lucru, atunci poate sa dea aceasta atributie institutiilor din sistemul judiciar, la Ministerul Justitiei, sau la altii care vor sa faca acest lucru.

„Este inadmisibil sa depunem un asa de mare efort institutional, dispunem confiscarea sumelor, dupa care nu se intampla nimic”, a subliniat procurul-sef al DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.