Acasă Utile Cea mai simpla metoda de a scapa de clorul din apa de...

Cea mai simpla metoda de a scapa de clorul din apa de la robinet

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Toate recomandarile din partea tuturor specialistilor spun ca trebuie sa consumam si sa folosim apa plata. Fie ca vorbim de medici sau de nutritionisti sfatul privind alimentarea cu apa ramane acelasi: apa plata.

Ce facem cand trebuie sa folosim apa de la robinet care este plina de clor. Apa pe care o bem, nu trebuie sa contina mai mult de 4 mg de clor/litru, insa din pacate aceste doze depasesc cu mult nivelul recomandat. Puteti verifica acest lucru efectuand un test, test ce va arata cu exactitate cantitatea de clor ce se regaseste in apa pe care o bem sau o folosim la prepararea mancarurilor.

Oricum am utiliza aceasta apa cu clor, fie ca o bem sau o utilizam la gatit, aceasta va produce in timp daune majore organismului.

Consumul de apa cu clor creste riscul de cancer al vezicii urinare, creste nivelul de colesterol, provoaca aparitia astmului si alergiilor, fiind destul de periculoasa pentru tractul respirator, noteaza maya pentru secretele.

Cele mai simple metode de a curata apa de clor

– Cel mai simplu mod de eliminare a clorului din apa il constituie adaugarea cu 2-3 minute inainte de consum, a 4-5 picaturi de zeama de lamaie la fiecare pahar de apa (200 de m)l. Vitamina „C” care se regaseste din abundenta in lamaie este un foarte bun purificator.

– Puteti adauga direct in apa pe care doriti sa o consumati tablete de vitamina C. De obicei, raportul recomandat este de 1 mg de vitamina pentru 1 litru de apa, dar puteti adauga si mai mult, depinde de cantitatea de clor care se regaseste in apa.

– Apa se mai poate curata de clor si in cazul in care o lasati intr-un recipent pentru mai mult timp. Conditia este ca recipientul sa ramana deschis, intrucat acest clor se va evapora singur. Problema este ca acest procedeu (evaporarea) poate dura 2-3 zile.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos