Acasă Stirile zilei Secretul MINUNE Coca Cola! Vezi ingredientele din sucul celebru! VIDEO

Secretul MINUNE Coca Cola! Vezi ingredientele din sucul celebru! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Secretul Coca Cola are la baza o combinatie perfecta in ceea ce priveste gustul, obtinut in urma unor inovatii din domeniul biochimiei.

Michael Moss, jurnalist al publicatiei Huffington Post si castigator al premiului Pulitzer, a aflat ce sta de fapt in spatele formulei secrete de preparare a bauturii Coca Cola, relateaza publicatia americana. Moss a discutat cu Jeffrey Dunn, fost sef operational in cadrul Coca Cola pentru regiunea America de Nord, acesta explicand pentru jurnalistul american de cata cercetare in ingineria biochimica a fost nevoie pentru a perfectiona gustul bauturii carbogazoase.

Potrivit sursei citate, in urma cu 13 ani, persoana aflata la carma companiei a angajat o firma elvetiana pentru a ajuta la identificarea ingredientelor si a legaturilor chimice care se stabilesc intre acestea, ce duc practic la formarea gustului irezistibil pe care Coca Cola il are.

Dupa o serie de cercetari desfasurate de firma elevetiana au fost descoperite cateva dintre elementele bauturii carbogazoase care fac din aceasta un produs ce nu poate fi refuzat. Astfel, elvetienii au sustinut ca bulele carbogazoase din Coca Cola reprezinta unul dintre atuurile pe care bautura le are, generand un soi de dependenta pentru cei care o consuma.

Totodata, firma a mai deslusit un comportament interesant al corpului uman atunci cand vine vorba despre consumul de alimente sau bauturi. Potrivit cercetatorilor elvetieni, corpul uman simte o atractie puternica pentru alimentele cu aroma puternica, insa, dupa o anumita perioada de timp interesul pentru aceste alimente se pierde, corpul dorind constant lucruri noi.

Fenomenul identificat de cercetatorii din Elvetia este cunoscut drept „senzorial-specific de saturatie” prin care corpul omenesc se satura de un anumit gust si simte senzatia de suprasaturatie.

Aspectul diferit al bauturii Coca Cola consta intr-o combinatie perfecta de arome si gusturi, potrivit lui Jeffrey Dunn.

„Ne-au spus (n.r cercetatorii elvetieni) ca ceea ce este fascinant despre Cola in comparatie cu alte bauturi carbogazoase consta in echilibrul aproape perfect al gustului”, a declarat Jeffrey Dunn pentru Michael Moss.

Rezultalele cercetarilor desfasurate de elvetieni au ramas arhivate la Coca Cola, insa o parte din calitatile care fac din acest suc o bautura atat de dorita au fost facute publice. Gustul irezistibil al sucului este compus din „aroma de vanilie bine proportionata, plante citrice si condimente speciale precum scortisoara sau nucsoara. De asemenea, zaharul, acidul fosforic si dioxidul de carbon sunt doar o parte din ingredientele ce compun gustul unic al bauturii”, noteaza Huffington Post.

Pe langa ingredientele sucului, Coca Cola este preferat de milioane de consumatori la nivel mondial si datorita brand-ului consacrat sau a tehnicilor de marketing bine implementate.

Sursa: mediafax.ro