Acasă Life SECRETUL FERICIRII a fost descoperit!

SECRETUL FERICIRII a fost descoperit!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Secretul fericirii a fost descoperit de cercetatorii americani care au realizat un studiu, publicat in Psychological Science.

Desi, inca de la o varsta frageda, oamenii sunt educati sa fie draguti si altruisti, se pare ca ei sunt cel mai fericiti cand li se spune sa-si urmeze pur si simplu scopurile, informeaza dailymail.co.uk.

Astfel, secretul fericirii consta intr-un egoism lipsit de sentimentul de vina.

Cercetatorii de la University of Pennsylvania, autorii acestui studiu, au descoperit, insa, ca cei care au ales in mod activ sa fie egoisti sunt de obicei marcati si de sentimentul de vina.

Potrivit cercetatorilor, acest lucru se intampla pentru ca, in copilarie, oamenii sunt invatati ca „a imparti inseamna a arata ca-ti pasa de ceilalti”, iar daca iau o decizie exclusiv pentru interesul propriu, se simt prost pentru ca s-au pus pe primul loc.

Insa, cel mai adesea, oamenii au ca scopuri obtinerea unor lucruri care ii fac fericiti.

In studiul cercetatorilor americani, acestia au recrutat 216 persoane fara studii finalizate si le-au oferit cate 3 dolari. Unora li s-a spus sa doneze banii UNICEF, unora li s-a spus sa pastreze aceasta suma si unora li s-a spus ca pot alege singuri ce sa faca cu acesti bani.

Voluntarii carora li s-a spus sa pastreze banii au fost semnificativ mai fericiti decat ceilalti.

„Cel mai adesea, ceea ce isi doresc cu adevarat oamenii este sa actioneze in mod egoist. Dar nu o fac, pentru ca stiu ca se vor simti egoisti daca o vor face”, spun autorii studiului.