Acasă Sanatate Secretul cartofilor prajiti de la McDonald’s a fost dezvaluit curiosilor! Vezi VIDEO

Secretul cartofilor prajiti de la McDonald’s a fost dezvaluit curiosilor! Vezi VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

McDonald’s a dezvaluit pentru prima data cum sunt pregatiti cartofii prajiti.

Scott Gibson, care lucreaza la un restaurant McDonald’s din Canada, a explicat toate procesele prin care trec cartofii restaurantelor devenite foarte populare in intreaga lume pana a ajunge la forma finala la care sunt serviti clientilor, scrie tabloidul britanic Daily Mail.

Cu ajutorul unui film de prezentare, Gibson explica pas cu pas ce traseu urmeaza cartofii, inca de la culegerea lor si pana la ultima etapa, in care sunt prajiti.

Este cunoscut faptul ca restaurantele McDonald’s au pastrat intotdeauna un grad ridicat de discretie atunci cand a venit vorba de preparatele lor, iar acest lucru a generat foarte multe critici din partea consumatorilor sai.

Prima etapa din procesul de preparare a cartofilor prajiti incepe la fermele familiei Levesque, una dintre locatiile din care McDonald’s isi procura cartofii. Acestia sunt culesi si alesi, dupa care sunt transportati la un depozit unde sunt spalati si dezinfectati, pentru a inlatura resturile de pamant.

Dupa aceea, cartofii sunt curatati si trecuti printr-o matrita speciala pentru a ajunge la forma lor consacrata. Aceasta matrita nu este schimbata niciodata din punct de vedere al formei, astfel incat cartofii sa capete forma lunguiata cunoscuta de catre toti clientii McDonald’s.

„Am primit foarte multe intrebari despre cum preparam cartofii nostrii prajiti, asa ca am decis sa aratam lumii intregi fiecare etapa prin care trec pana a ajunge la consumatori”, spune Scott Gibson.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos