Acasă Life Secretul energiei lui Leonardo da Vinci a iesit la iveala! Cum putea...

Secretul energiei lui Leonardo da Vinci a iesit la iveala! Cum putea sa stea treaz mai bine de 22 de ore?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Somnul polifazic este asociat cu numele pictorului genial Leonardo da Vinci. Pentru a transforma in realitate toate ideile pe care le avea, el avea nevoie de timp, care niciodata nu era de ajuns. Fiind o persoana foarte inventiva, da Vinci a gasit noi rezerve de timp, furandu-le din somnul zilnic.

El a impartit odihna de noapte in mai multe parti, facand-o polifazica. El dormea cate 15 minute dupa fiecare 4 ore. In rezultat, durata somnului sau a constituit 1,5 ore in 24 de ore. Restul timpului il utiliza pentru creatia sa. Acest regim l-a urmat toata viata lui, fara ca sa simta careva urme de oboseala.

Este cunoscut faptul ca cea mai productiva si eficienta perioada fizica pentru munca este cea dupa somn. Anume in aceasta perioada capacitatile organismului pot fi folosite la maxim.

Anii de practica si experimente ale geniului au permis identificarea a catorva elemente tehnice mai eficiente ale somnului polifazic:

la fiecare 6 ore, dormi 30 de minute  (regimul dymaxion);
la fiecare 4 ore, dormi 20 de minute  (regimul uberman);
dormi noaptea de la 1,5 la 3 ore, apoi, de 3 ori in timpul zile cate 20 de minute (regimul everyman);
dormi noaptea timp de 2 ore, apoi 20 de minute in timpul zilei (regimul tesla);
dormi noaptea timp de 5 ore, apoi 1,5 ore in timpul zilei (regimul siesta)

Iar asta functioneaza!

Insa trebuie de retinut faptul ca fiecare organism este individual si nu orice poate suporta somnul polifaxic, noteaza dozadesucces.