Unul dintre cele mai bine pastrate secrete ale Vaticanului este cel al Cronovizorului. Acesta era un dispozitiv ce permitea captarea de imagini din trecut. Totul a inceput in anul 1952 si nimeni nu ar fi banuit ce urma.

Lucrurile au devenit posibile in laboratorul electroacustic al parintelui Agostino Gemelli de la Universitatea Catolica din Milano. Inventia ii apartine calugarului benedictin Pellegrino Ernetti. In timp ce ascultau o inregistrare cu muzica bisericeasca, Ernetti si parintele Gemelli au descoperit o voce straina. Gemelli era convins ca e vocea tatalui sau.

Cu ajutorul “masinariei“, se inregistrau imagini din trecutul apropiat sau indepartat, sub forma unor holograme. Experimentul a luat amploare si 12 savanti s-au reunit, concepand acest aparat. Printre ei s-au numarat laureatul Premiului Nobel, Enrico Fermi si Wernher von Braun, specialist in rachete, doi dintre cei mai mari fizicieni ai lumii.

Aparatul era compus din trei parti distincte, mai multe antene capabile sa capteze lumina si sunetul, un captator activat si dirijat de undele luminoase si un sistem complicat de inregistrare a imaginilor, potrivit teoriisecrete.com. Cronovizorul se baza pe captarea lungimilor de unda, vizibile si auditive din trecut, scrie A1.

“Maretia acestei inventii a fost ca am putut recupera acea energie pierduta care a recompus scene petrecute acum cateva de secole”, declara Ernetti. in 1972, a aparut o fotografie care il infatisa pe Iisus rastignit pe cruce. Aceasta ar fi fost captata cu ajutorul cronovizorului.

„Cand am incercat sa prindem imagini din ziua crucificarii, am avut o problema. Rastignirile pe cruce erau in acea vreme zilnice. Nici faptul ca Iisus trebuia sa aiba pe frunte o coroana de spini nu ne-a fost de ajutor, deoarece, contrar credintei populare, si aceasta era o practica frecventa“, a explicat calugarul.

El a povestit ca a fost nevoie sa se intoarca inapoi cu cateva zile, in seara Cinei cea de Taina. „Am vazut tot, agonia din gradina Ghetimani, tradarea lui Iuda, procesul, calvarul. Echipa cronovizorului a filmat tot, dar fara amanunte, important era sa pastram imagini, nu scenariul“.

Cu ajutorul cronovizorului, s-ar fi realizat in jur de 180 de imagini ale unor evenimente istorice din timpul lui Napoleon si Mussolini, discursul liu Cicero din Roma Antica, distrugerea Sodomei si Gomorei, unde s-ar fi confirmat ca ar fi fost vorba de un bombardament nuclear, mergandu-se pana la primirea de catre Moise a celor 10 porunci, potrivit teoriisecrete.com.

Multe din scenele reproduse ar fi fost in contradictoriu cu istoria cunoscuta de majoritatea oamenilor. Printre acestea, s-ar numara si Cina cea de Taina. Iuda s-ar fi inteles cu Iisus ca acesta sa-l vanda romanilor si nu ar fi fost o tradare, de fapt.

Din acest motiv, in 1993, s-a hotarat dezasamblarea aparatului in 16 bucati si depozitarea acestora in 16 locatii diferite.

Pe 8 aprilie 1994, Ernetti a murit in Venetia, iar cronovizorul este astazi un secret bine pastrat de catre Vatican, prin prisma informatiilor istorice si religioase ce ar putea deveni publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.