Acasă Politic Locuitorii Sectorului doi risca o noua tragedie! Roata primarului interimar, fara avize!

Locuitorii Sectorului doi risca o noua tragedie! Roata primarului interimar, fara avize!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Primarul interimar al Sectorului 2, Mihai Mugur Toader, urmasul lui Neculai Ontanu, arestat preventiv in martie de catre procurorii DNA, a dat ordin de mobilizare totala pentru ca Roata Mare, parte a proiectului Parcul de Agrement Tei, sa fie gata in acest weekend. Dupa cum arata lucrarile insa, este evident ca nu va fi gata, totusi pe 29 mai, Toader a aranjat un concert de inaugurare cu vedete locale care scoate din vistieria Primariei 100.000 de euro, potrivit informatiilor Realitatea.

Dincolo de risipa banilor publici pe un eveniment care nu poate fi etichetat decat electoral, dat fiind ca este organizat cu o saptamana inainte de alegeri, inaugurarea se face in extremis si cu mari riscuri de securitate. Proiectul nu a primit deocamdata toate avizele si, cel mai important, nu are aviz ISU.

Contactat de Realitatea, primarul Mihai Mugur Toader nu a raspuns la telefon pentru a oferi lamuriri cu privire la acest aspect.

Pe langa problema de securitate pe care o ridica, proiectul Parcului de Agrement va deveni un centru de cheltuieli pentru Primarie. Potrivit informatiilor obtinute de Realitatea, Parcul va genera lunar pierderi de sute de mii de euro, asumate deja de Primarie in 2014, la momentul inceperii derularii investitiei totale de 64 de milioane de euro –  40 de milioane de euro dati de Primarie, restul acoperiti de guvern si din fonduri europene.
Roata mare, parte a proiectului, a costat circa 16 mil. euro si pentru functionarea ei Primaria va trebui sa suporte pierderi lunare de circa 50.000 de euro, potrivit calculelor Realitatea.

De amintit ca evenimentul din 29 mai are loc dupa ce pe 16 mai, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Sector 2 a organizat o festivitate de premiere pentru copiii din sector care au participat la cursurile oferite de Complexul pentru Activitaṭi Recreative ṣi Educaṭie “Sfȃntul Pantelimon”. Evenimentul a fost folosit de Mihai Mugur Toader pentru a imparti cadouri celor prezenti, motiv pentru care contracandidatul sau, liberalul Dan Cristian Popescu, a depus la Parchet si DNA plangeri penale pe numele primarului interimar pentru mita electorala ascunsa si deturnare de fonduri.

O zi mai tarziu, 17 mai, potrivit unei sesizari primite de ANI, Mihai Mugur Toader s-ar afla in incompatibilitate dat fiind ca, din iulie 2012 pana in prezent, acesta si-a pastrat functia de consilier local in cadrul Consiliului Local al Sectorului 2 Bucuresti pe perioada exercitarii mandatului de viceprimar.

Chiar daca se doreste un centru de distractie pentru locuitorii Sectorului 2, proiectul megalomanic va fi insa intotdeauna umbrit de faptul ca o zona a lui – ironic, va purta numele tematic „Casa Groazei” – este amplasata in nord-vestul parcului, exact unde a fost gasit Ionut Anghel, copilul de 4 ani ucis de caini. in urma procesului, Administratia Domeniului Public s-a ales doar cu o amenda penala de 300.000 de lei, bani pe care tot locuitorii Sectorului 2 ii vor plati.

Dincolo de risipirea banului public pe proiecte inoportune, parcul de agrement a fost si in centrul unui scandal intre autoritati si locuitorii din zona care nu-si doresc acest Parc de Agrement. in 2015, la cererea cetaţenilor din vecinatatea parcului, Asociaţia Salvaţi Bucureştiul şi Fundaţia Eco Civica au solicitat Tribunalului Bucureşti suspendarea celor trei acte administrative necesare inceperii constructiei parcului. Iar prin sentinţa civila nr. 8174/18.11.2015, Tribunalul Bucureşti a suspendat cele trei acte. Cu toate acestea, lucrarile au continuat.

Parcul va include o roata panoramica imensa de inaltimea unui bloc de 20 de etaje. Vor mai fi construite o roata mica (16 m), un carusel, un roller coaster si alte atractii care ridica nota de plata la o suma comparabila cu bugetul unui oras mediu din Romania.

Toader este fratele deputatului Rodica Nassar, sefa organizatiei PSD sector 2 si un foarte influent, desi discret, membru al PSD inca de pe vremea guvernarii Nastase-lliescu. Practic, Toader este sustinut de Nassar si Ontanu pentru a pastra sectorul 2 in mainile PSD.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos