Acasă Stirile zilei Stiinta Secretele masonilor si locul femeii in societate! Ce se ascunde in spatele...

Secretele masonilor si locul femeii in societate! Ce se ascunde in spatele francmasonilor?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Istoricii romani si francezi sustin ca majoritatea revolutionarilor si a fondatorilor Romaniei au fost masoni. Vasile Alecsandri, Kogalniceanu, Nicolae Balcescu, Tudor Vladimirescu si lista poate continua. Pana in anul 1938, in Bucuresti a existat o strada a francmasonilor, actuala Mircea Vulcanescu.

Istoricul Radu Comanescu sustine ca Balada mesterului Manole atesta existenta unor corporatii de zidari de biserici. Sacrificiul consimtit al Anei, pentru ca biserica sa dureze, este un mit intalnit la masoni, sustine Mircea Eliade. Marea Loja Masonica este creata in Londra, in 1717. In anul 1734, la scurt timp dupa infiintarea lojei, masonii isi fac aparitia in Valahia.

Masoneria a fost infiintata in Romania de catre Antonio Maria del Chiaro, italian, secretarul lui Constantin Brancoveanu. Prima loja masonica a fost la Brasov, mai tarziu la Sibiu, dupa care la Bucuresti. Incepand cu anul 1938, Ion Antonescu interzice masoneria in Romania. Clandestin, masoneria a continuat sa existe in asociatii care mascau acest lucru. In 27 decembrie 1989, in Bucuresti, pe strada Radu de la Afumati, a avut loc o sedinta secreta, in care s-au pus la punct toate mijloacele prin care trebuia sa fie adusa miscarea masonica in Romania.

In octombrie 1990, la Paris, diaspora impreuna cu cativa intelectuali din Romania, pun bazele Marii Loje Nationale din Romania, a carui mare maestru a fost Alexandru Paleologu. In prezent sunt peste 20 de loje masonice in Romania, cu aproximativ 15000 de persoane membrii.

Ce se ascunde in spatele francmasonilor? Care este motivatia lor?

Specialistii vorbesc despre influenta covarsitoare pe care masonii au avut-o in istorie, momente importante din istorie sunt influentate sau declansate de masoni, arhitectura, orase intregi au fost construite dupa modele si simboluri masonice. Privit din avion, orasul Washington are strazile in forma de compas sau echer, simboluri masonice. Majoritatea cladirilor importante din Washington au forma unei pentagrame, un alt simbol masonic. Misterul care s-a creat in jurul acestor loji, ritualurile secrete, au dus la o serie de teorii ale conspiratiei, care s-au tesut in jurul lojelor masonice.

Miscarea masonica este profund anticlerica, este republicana, intalnim un amestec de mituri ale Antichitatii cu cele moderne, simbolismul misterios, iluminism si ezoterism, pozitivism stiintific, libertatea gandirii, toleranta, sunt cateva din marile secrete. Ritualurile masonice se bazeaza pe simboluri ale construirii si zidirii. Busola reprezinta impartialitatea si intelepciunea, linia de plumb reprezinta echilibrul, maneta reprezinta puterea.

Templul lui Solomon este considerat de masoni perfectiunea. Gradele in masonerie sunt ucenic, calfa si maestru. Femeile au fost putin prezente in miscarea masonica. Prima femeie mason a fost Elisabeth Aldworth, care a aderat la miscarea masonica in 1712. O perioada lunga de timp, prezenta femeilor in miscarea masonica a fost interzisa. Ne putem intreba de ce femeile au fost excluse secole de-a randul din tot ceea ce a insemnat miscari importante ale umanitatii?

Extrapoland, ne putem intreba care este locul si rolul femeii in religie? Femeia este doar purtatoarea lui Christos, este mama sau sotia si atat. Si in crestinism ca si in religia musulmana femeia este in afara sistemului religios. Ea este supusa, credincioasa, mama sau sotia care poate intra intr-o biserica sau moschee numai cu capul acoperit.

In Biblie se spune ca Iisus este stapanul oamenilor, barbatul este stapanul femeii, iar Dumnezeu este stapanul lui Iisus. In masonerie ca si in religie toate miturile sunt masculine, femeia fiind exclusa.
Acest subiect deranjant pentru unii, il vom aborda alta data.

Sursa: efemeride.ro

Citeste caplimpede