„Am dat drumul unui sondaj pe Facebook si au fost mai multe focus-grupuri si o serie de sondaje. Astazi, in pole-position pentru denumirea unei structuri si pentru a incepe sa strangem semnaturi este denumirea ‘PROGRES’. Asadar, propunerea mea pentru noua structura va fi sa o indreptam catre ceea ce astazi denumim ‘progresism'”, a anuntat Sebastian Ghita.

„Practic, concurati cu UNPR, macar ca denumire”, a intervenit jurnalistul Val Valcu.

„Nu! Practic, ceea ce spun eu – si, oricum, trebuie sa explicam o data si chestia cu progresismul si s-o aducem in discutie ca tema – este ca PSD, PNL, chiar si UDMR sunt niste structuri conservatoare. Eu n-am vazut in 25 de ani ca acesti oameni sa-si doreasca schimbare, chiar daca o clameaza, sa-si doreasca o societate mai buna, chiar daca o spun fiecare in campanie electorala, sa vina cu un program de reforma, in afara de ‘hai sa vindem si sa taiem ce ne-a construit Ceausescu!’. Practic, ei sunt conservatori in ochii mei si, practic, apara o oranduire sociala economica cu o organizare administrativa si o organizare a administratiei construite in ’50 si le-am pastrat si le-am aparat si le-am sustinut.

Sebastian Ghita a anuntat ca partidul sau se va numi „Progres Romania”. „Probabil ca ne va lua o luna de zile sa strangem 25.000 de semnaturi. 1 martie e o tinta pentru data cand ne vom prezenta la tribunal cu semnaturile si cu statutul. Si vom incerca sa nu ne prezentam cu 25.000 de semnaturi, ci cu un numar mult mai mare, care sa ne dea dreptul sa speram ca, in 2016, dupa ce reusim sa convingem si cativa medici in tara si cativa profesori si cativa angajati din multinationale si cativa mici capitalisti romani sa se alature structurii acesteia si, cand vom pune niste idei pe piata, in momentul acela sa fim in stare sa luam 5% si sa intram in Parlament”, a mai spus fostul social-democrat.

Sursa: dcnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.