Acasă Stirile zilei Se UNIFORMIZEAZA incarcatoarele. UE a aprobat o lege care impune STANDARD UNIC...

Se UNIFORMIZEAZA incarcatoarele. UE a aprobat o lege care impune STANDARD UNIC in materie

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Parlamentul European a adoptat o lege care obliga producatorii de smartphone-uri vandute in UE sa foloseasca un incarcator de baterie comun, relateaza Daily Mail. Proiectul de lege privind standardul unic pentru incarcatorul de baterie trebuie sa obtina aprobarea Consiliul European, care include premierii tarilor-membre UE. In cazul in care legea va obtine aviz favorabil, aceasta va intra in vigoare in 2017.

Consumatorii europeni folosesc in prezent aproximativ 500 de milioane de telefoane mobile. Totodata, pe piata exista aproximativ 30 de tipuri diferite de incarcatoare, in unele cazuri, acelasi producator utilizand incarcatoare diferite pentru modele diferite.

Aplicarea noii legi ar trebui sa faca viata mai usoara pentru utilizatorii de telefoane. In plus, sustinatorii legii cred ca, dupa intrarea in vigoare a legii, masa totala a electronicelor aruncate anual va scadea cu 51.000 de tone.

Unul dintre deputatii europeni a remarcat faptul ca utilizarea unui singur standard poate incetini inovatia si va complica sarcina designerilor. In plus, este posibil sa asistam la cresterea preturilor la telefoanele mobile din cauza costurilor generate de tranzitia la noul standard.

Analistii cred ca noile reguli ar putea afecta cel mai mult compania Apple, care a renuntat la popularul format microUSB in favoarea conectorului Lightning, potrivit The Next Web.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos