Acasă Stirile zilei Se strange latul! DNA face anuntul care ii da fiori lui Liviu...

Se strange latul! DNA face anuntul care ii da fiori lui Liviu Dragnea! Procurorii au inceput urmarirea penala!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Procurorii DNA anunta ca au inceput urmarirea penala in rem, adica fata de fapte, in cazul dezvaluirilor publicate de Rise Project. Printr-un comunicat de presa, DNA transmite ca unele din aspectele semnalate de presa fac obiectul unei anchete penale inca de acum cateva luni.

„Ca raspuns la solicitari primite de la reprezentanti ai mass media determinate de publicarea unei investigatii jurnalistice, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa transmita urmatoarele:

O parte dintre aspectele continute in investigatia jurnalistica publicata la data de 6 iulie 2017 fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA. In acest dosar, constituit pe baza de sesizare din oficiu, procurorii au dispus, la data de 19 februarie 2016, inceperea urmaririi penale in rem (fata de fapte) sub aspectul savarsirii unor infractiuni de coruptie si asimilate coruptiei.

Dupa inceperea urmaririi penale in rem au fost administrate mijloace de proba constand in audieri de martori, ridicari de documente, solicitari de relatii de la autoritatile nationale si de la autoritatile din Brazilia.

Raportat la actele procedurale efectuate in prezenta cauza, precizam ca, atunci cand imprejurarile vor permite, vom fi in masura sa oferim detalii suplimentare”, se arata in comunicatul DNA.

Anuntul procurorilor anticoruptie vine dupa ce Rise Project a publicat, joi, o nota secreta atribuita serviciului secret al MAI, din 2011, din care reies legaturile lui Liviu Dragnea cu Tel Drum SA si „mijloacele frauduloase” in care s-au facut in Teleorman afaceri de sute de milioane de euro.

Nota DGIPI descrie o „retea infractionala compusa din persoane cu putere de decizie in judet” prin care Liviu Dragnea, baron local, fraudeaza fonduri europene si guvernamentale, au aratat jurnalistii RISE Project.

Documentul, despre care Rise Project spune ca s-ar afla acum in arhiva Directiei Generale de Protectie Interna (DGPI), fosta „Doi si-un sfert”, il identifica inca din primele randuri pe Dragnea ca fiind „detinatorul majoritar al actiunilor la purtator de la SC Tel Drum SA”.

In nota erau dezvaluite afacerile cu bani publici ale gruparii Dragnea, zeci de licitatii, controlul real al firmei Tel Drum, lucrari fictive, donatii suspecte la partid, cercuri relationale si de influenta, arata aktual24.

Documentul, intitulat „Nota privind aspecte care afecteaza climatul socio-economic al judetului Teleorman”, a fost clasificat si „ingropat institutional”, sustin jurnalistii.

DGPI a sustinut, joi seara, printr-un comunicat de presa ca documentul prezentat de Rise Project nu i-ar apartine, dar arata ca „potrivit prevederilor legale in vigoare, acest tip de documente se gestioneaza de catre emitenti”.

Vineri, procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a declarat: ”Daca raportul este real, faptele ar fi de competenta DNA, nu va pot preciza daca acest document este real sau nu”.

Ulterior, Lazar a adaugat: „Daca nu cumva are (DNA – n.r.) un dosar in lucru”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos