CNADNR vrea sa cheltuiasca 830.000 euro pe un proiect care care vizează realizarea unui studiu de fezabilitate necesar construcţiei unui pod nou peste Tisa, la Teplita.

 

Contractul, finanţat cu bani europeni şi de la buget, are o valoare estimată cuprinsă între 2,49 milioane lei şi 2,95 milioane lei (incluzând şi eventuale servicii similare achiziţionate ulterior), fără TVA şi va avea o durată de un an de la data atribuirii.

 

În prezent, localităţile Sighetu Marmaţiei şi Solotvino (Ucraina) sunt legate printr-un pod cu o singură bandă pe sens, construit la începutul anilor 2000 şi consolidat în perioada 2007-2008.

 

„Obiectivul general este îmbunătăţirea competitivităţii economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport care facilitează integrarea economică în UE, contribuind astfel la dezvoltarea pieţii interne cu scopul de a creea condiţiile pentru creşterea volumului investiţiilor, promovarea transportului durabil şi a coeziunii în reţeaua de drumuri europene. Pe lângă importanţa sa naţională, proiectul podului peste Tisa în zona Tepliţa din Sighetul Marmaţiei va deservi în condiţii bune, traficul de tranzit internaţional, de mărfuri şi persoane de pe teritoriul României”, se arată în caietul de sarcini al procedurii.

 

Serviciile vor fi contractate prin licitaţie deschisă, pentru preţul cel mai scăzut, iar firmele interesate pot depune ofertele sau cererile de participare până la 31 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.