Vicepresedintele PSD-ului crede ca primul ministru Victor Ponta nu isi anunta candidatura deocamdata pentru ca nu ar vrea sa inceapa deja o campanie electorala ”timpurie”.

 

„Inteleg pe deplin atitudinea responsabila a premierului Ponta legata de candidatura la presedintie. Un premier in functie are, mai intai de toate, sarcina asigurarii unei guvernari coerente si eficiente. Amanarea anuntului candidaturii are, in opinia mea, doua consideratii: pe de-o parte, amanarea declansarii unei campanii electorale cu mult inainte de vreme, stiut fiind ca stabilitatea economica a tarii poate fi amenintata, iar investitorii straini descurajati si, pe de alta parte, tratarea cu maxima seriozitate a unei confruntari electorale care nu e in niciun caz castigata din start”, a precizat Sova.

El a spus ca social-democratii trebuie sa-i lase lui Ponta ragazul de a-si decide ritmul in care isi va asuma o candidatura la functia de presedinte.

„Cred ca trebuie sa ii lasam, mai ales in PSD, premierului Victor Ponta ragazul de a-si decide ritmul asumarii candidaturii prezidentiale. Noi nu suntem precum dreapta politica care anunta cate doua candidaturi pe saptamana. Noi asumam guvernarea si intelegem ca unul dintre criteriile decisive pentru castigarea alegerilor prezidentiale va fi calitatea acesteia”, a adaugat Sova.

El a facut un apel la social-demorati in sensul de a inchide orice discutie despre ceea ce se va intampla dupa prezidentiale, solicitandu-le sa se concentreze pe guvernare si pe castigarea alegerilor.

„In acelasi timp, consider fundamental sa inchidem orice discutie despre scenarii post-prezidentiale in partid. Acestea sunt subiecte pentru mass-media si pentru comentatori politici, nu pentru un partid care are de guvernat si de castigat alegerile prezidentiale”, a mai scris Sova pe contul sau de socializare, intr-o postare intitulata „Responsabilitatea candidaturii la alegerile prezidentiale”.

Presa a relatat, recent, ca in PSD ar fi inceput sa se faca „jocurile” in ceea ce priveste preluarea functiei de presedinte al partidului, in conditiile in care actualul lider, Victor Ponta, ar castiga fotoliul de la Cotroceni. Printre cei vehiculati ca potentiali succesori ai lui Ponta la sefia PSD s-ar afla, potrivit speculatiilor de presa, Liviu Dragnea, Dan Sova si Valeriu Zgonea. Sursa: mediafax.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.