WhatsApp va deveni o retea sociala la fel ca Facebook, cu actualizari de stare, poze, video-uri si GIF-uri animate. Noutatea soseste dupa opt ani de la nasterea aplicatiei de mesagerie, care a avut loc la 24 februarie, 2009.

„Cand am lansat WhatsApp, ideea a fost cea de a crea o aplicatie pentru partajarea actualizarilor de stare, dupa care am observat ca persoanele o foloseau pentru a comunica in timp real, motiv pentru care am reproiectat WhatsApp, transformand-o intr-o aplicatie de mesagerie instant”, isi aminteste Jan Koum, unul dintre fondatorii companiei care astazi are peste un miliard de utilizatori in intreaga lume.

„In fiecare zi – a adaugat Koum – pe WhatsApp sunt trimise 50 de miliarde de mesaje, cifra care include peste 3,3 miliarde de fotografii, 760 de milioane de videouri si 80 de milioane de Gifuri. Pe parcursul anului trecut, numarul imaginilor partajate s-a dublat, in timp ce cel al imaginilor video s-a triplat”.

Noua functiune va fi disponibila incepand de miercuri. „In noul format al aplicatiei, se va putea raspunde in privat propriilor prieteni, iar accesul persoanelor la actualizarea starii personale va putea fi controlat. Toate actualizarile vor disparea dupa 24 de ore”, a explicat Koum.

Sursa: RADOR