Acasă Stirile zilei Schimbare la varful Patriarhiei Romane! Patriarhul Daniel a luat decizia

Schimbare la varful Patriarhiei Romane! Patriarhul Daniel a luat decizia

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Consilierul patriarhal Vasile Banescu este noul purtator de cuvant al Patriarhiei Romane, a informat marti Biroul de presa al institutiei, intr-un comunicat de presa.

„Din ziua de 16 noiembrie 2015, echipei de la Biroul de presa al Patriarhiei Romane i s-a alaturat domnul consilier patriarhal Vasile Banescu, realizator de emisiuni la TRINITAS TV, care va prelua responsabilitatea de purtator de cuvant al Patriarhiei Romane”, precizeaza sursa citata.

Parintele consilier patriarhal Constantin Stoica și parintele consilier patriarhal Ciprian Apetrei isi vor desfasura in continuare activitatea la Biroul de presa al Patriarhiei Romane impreuna cu parintele inspector eparhial Bogdan Teleanu.

„In viitorul apropiat, la inceputul lunii decembrie, intentionam sa organizam o intalnire informala cu toti colaboratorii din media ai Patriarhiei Romane”, precizeaza comunicatul.

„Se poate conta pe o innoire a comunicarii, pe promptitudine, pe o implicare mai mare a Bisericii in zona comunicarii. Asta este limpede. Dorim sa ne extindem echipa de comunicare, inclusiv prin cooptarea unor buni comunicatori. Suntem, ca sa spun așa, in fata unui nou inceput”, a declarat marti Banescu, pentru AGERPRES.

El a precizat ca aceasta a fost initiativa patriarhului Daniel.

„Evident, a fost o schimbare necesara, probabil ca trebuia facuta de mai demult. Orice innoire e binevenita atunci cand nu trece mult timp de așteptare. Schimbarea unei persoane nu inseamna vinovatia persoanei precedente. Dar innoirea e mereu fireasca”, a precizat Banescu.

El a mentionat ca se lucreaza la noua strategie, care urmeaza sa fie supusa unei dezbateri la nivelul Patriarhiei. „Aceasta va presupune inclusiv organizarea, din cand in cand, cu o anumita ritmicitate, a unor conferinte de presa la care sa participe și Parintele Patriarh”, a mai spus Vasile Banescu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentNu mai e nicio scapare! Putin a dat ordinul!
Articolul următorKlaus Iohannis: Acest Guvern independent politic este o sansa pentru Romania