Acasă Stirile zilei SCENARIU DE GROAZA: Cum ar putea ajunge virusul EBOLA la Bucuresti!

SCENARIU DE GROAZA: Cum ar putea ajunge virusul EBOLA la Bucuresti!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Virusul Ebola se extinde ca un foc de padure in Africa, dar nu este exclus sa ajunga si in Romania, desi sansele sunt foarte mici.

Ebola a ajuns, ieri, in premiera, pe continentul european dupa ce un cetatean de origine spaniola care a intrat in contact cu virusul a fost repatriat. Este vorba despre un misionar spaniol in varsta de 75 de ani, care a fost internat intr-un spital de langa Madrid. Chiar daca patrunderea virusului in Europa a fost controlata, nu este exclus ca o persoana bolnava sa ajunga neverificata in Europa si chiar in Romania.

In cazul in care o persoana infectata ar calatori din Africa de Vest in Romania, virusul ar putea ajunge la noi in aproximativ 12 ore pe calea aerului. Cel mai rapid traseu al persoanei bolnave este Conakry (Guineea) – Paris – Praga – Bucuresti.

Din celelalte doua tari in care s-au inregistrat pana acum sute de decese, Sierra Leone si Liberia, „calatoria” catre Romania ar dura 25 si, respectiv, 23 de ore. Totusi, sansele ca virusul sa ajunga pe teritoriul tarii noastre sunt extrem de mici. Expertii Organizatiei Mondiale a Sanatatii au dat asigurari ca riscul raspandirii virusului prin intermediul transportului aerian este foarte scazut.

Sursa: ziarulring.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos