Presedintele Traian Basescu a declarat ca a decis sa nu mearga la Consiliul European de la Bruxelles pentru ca ar fi fost o situatie stanjenitoare, inclusiv pentru partenerii europeni, dupa ce premierul Victor Ponta a trimis propria lista de reprezentare.

 

„Am luat decizia sa nu merg la Bruxelles pentru ca ar fi fost o situatie stanjenitoare si pentru partenerii nostri europeni sa arbitreze ei o disputa nationala”, a declarat Basescu, la Palatul Cotroceni.

El a subliniat ca nu ar fi vrut sa se ajunga la o „stanjenitoare disputa” intre presedinte si premier la Bruxelles, adaugand ca ziaristii dornici sa speculeze orice „fisura” sunt peste tot.

„Am vrut sa protejez ceea ce am construit opt ani – o buna imagine a Romaniei”, a adaugat Basescu.

 

Presedintele a declarat ca l-a sunat premierul Victor Ponta, in jurul orei 12,00, pentru a-i cere sa-i aprobe un mandat la Consiliul European.

„Nu a venit sa discutam un mandat. M-a anuntat doar ca se duce. Astazi in jurul orei 12,00, ora Romaniei, mi-a dat un telefon sa-i aprob un mandat”, a declarat Basescu, la Palatul Cotroceni.

Intrebat daca i-a aprobat mandatul lui Ponta, Basescu a spus ca deocamdata nu l-a primit.

„In al doilea rand, mandatul pentru Consiliul de astazi este extrem de complicat si va garantez ca privind la delegatia cu care a mers si stiind subtilitatile Consiliului sunt convins ca nu au inteles mandatul pentru Consiliul European de astazi”, a sustinut presedintele.

 

„As remarca faptul ca este pentru prima data in perioada post-decembrista, in 22 de ani, cand un prim-ministru isi asuma prerogativele presedintelui, fara sa aiba un mandat de la acesta. As spune, putin mai mult, o asumare nelegitima de mandat de reprezentare a statului. (…) Romania este legitim prezenta la Consiliul European, dar este nelegitim reprezentata in acest Consiliu European”, a sustinut Traian Basescu, intr-o declaratie la Palatul Cotroceni.

 

1 COMENTARIU

  1. Cea mai grea meserie de pe pamant este cea de judecator ! sa faci pe pamant ce face Dumnezeu in cer ! sa judeci ! Grea responsabilitate pe umerii celor ce judeca si singura sansa a sufletului lor este s-o faca precum Dumnezeu ! Judecatorul este Dumnezeu pe pamant ! Mult timp m-am intrebat de ce in alte tari se poate iar la noi lucrurile nu merg asa cum ar trebui ? Justitia este raspunsul meu ! Legea trebuie sa functioneze pentru toti la fel ! Intr-o tara in care functioneaza justitia lucrurile merg bine fiindca daca nimeni nu este mai presus de lege, cei ce vor incalca legea stiu ca vor plati si vor avea grija sa n-o incalce ! va rog, va implor sa aduceti dreptate in tara noastra facand dreptate ! Este presa plina de cazuri puse pe tava pentru voi cu inscrisuri, cu marturii , cu nume! Eu omul de rand ma intreb cum de este posibil ca presa sa scrie si sa ofere acele dovezi iar justitia sa nu intervina ? Cum sa mai creada romanul in dreptate daca lasati nedreptatea sa ne acopere cu rusine si sa umble libera pe strada ? Justitia este adevarata putere nu acesti domni care intrand in politica incearca sa va ingenuncheze si odata ce v-au ingenuncheat pe voi pazitorii legii toata tara este in genunchi in fata lumii! cand esti ingenunchiat nu poti privi decat spre pamant iar cerul nu-ti mai este accesibil ! va rog, va implor folositi legea si ridicati tara din genunchi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.