Sase dintre geniile lumii la matematica sunt romani! – Cap Limpede

Sase dintre geniile lumii la matematica sunt romani!

Ssase dintre cei mai buni tineri matematicieni ai lumii sunt romani. Au obtinut o medalie de aur, patru de argint si una de bronz la Olimpiada Internationala de Matematica, organizata anul acesta in Thailanda. Ei vor sa mearga mai departe la studii in strainatate, pentru ca deja au fost admisi la universitati prestigioase din Statele Unite si Marea Britanie.

Simona Diaconu este singura fata din lotul olimpic de matematica al Romaniei si, conform rezultatelor, cea mai buna. Anul trecut luase deja medalia de argint la Olimpiada; acum – a castigat aurul.

Simona Diaconu, eleva la Liceul International de Informatica din Bucuresti: A fost destul de greu. E, dupa cum se stie, cea mai grea competitie la nivelul liceului. De cand eram mica imi placeau foarte mult numerele, ma fascinau si treptat-treptat am vrut sa aflu mai mult si am ajuns la Olimpiada.

Click pe aceeasi tema:  Romanii se pregatesc sa iasa in strada! "Daca vor forta demisia lui Kovesi si a lui Lazar, vom fi mai mult de 600.000 in Piete"!

Vasile Diaconu, tatal Simonei: „Cred ca orice parinti ar fi mandri cu asemenea copil. A muncit mult”.

Si nu a fost singura. Alti cinci liceeni si-au adjudecat locuri de pe podium: patru medalii de argint si una de bronz. Ce nu se vede este munca din spatele acestor rezultate. Cate zece ore pe zi. „A fost intinsa pe parcursul mai multor ani, adica din clasa a cincea, a sasea, pana in prezent”, Marius Bocanu, elev.

Stefan Spataru, elev: Cred ca mi-a placut matematica de mic si, cumulat cu ideea de competitie pe care o ofera olimpiada, cred ca si faptul ca am avut succes inca de mic, m-a indreptat spre calea aceasta.

Click pe aceeasi tema:  Un cercetator australian a ramas uimit de romani! "M-am simtit ca si cum as fi discutat cu cei mai buni din lume, dar tara nu-i foloseste!"

Deocamdata nu stiu sigur ce profesii vor avea, informeaza Digi24. Dar sunt siguri ca studiile universitare le vor face in strainatate. O alegere pe care o incurajeaza si profesorii lor.

Radu Gologan, profesorul coordonator al lotului de matematica: Sunt mereu intrebat, ca pleaca copiii, Simona pleaca la Princeton, ce se intampla? Nu, copiii astia cand pleaca undeva fac mult mai bine Romaniei decat daca ar sta aici, pentru ca in primul rand arata lumii intregi ca avem niste tineri care sunt bine educati, care stiu sa performeze extraordinar si stiu sa ajunga intelectuali de varf.

Click pe aceeasi tema:  Pestele care se vinde in Romania e scump si vechi! Romanii dau 350 de milioane de euro pe an pentru a manca peste o data la trei saptamani!

Patru dintre olimpici sunt deja admisi la universitati de prestigiu, precum Princeton, Harvard sau Cambridge. Ceilalti doi, inca la inceputul liceului, vor urma acelasi drum. Nimeni nu stie daca vreunul din ei va reveni in Romania.

spre