Parasutistul american Luke Aikins a sarit dintr-un avion de la inaltimea de 7.600 de metri, fara parasuta, si a aterizat in siguranta intr-o plasa asezata pe sol, in California, o premiera mondiala transmisa in direct sambata de Fox News.

Luke Aikins a ramas in aer numai doua minute, coborand cu o viteza de 193 km/h, inainte de a ateriza in conditii de siguranta pe imensa plasa alba amplasata la cativa metri deasupra solului.

Daredevil a descris experinta ca fantastica. „Este uimitor ce s-a intamplat. Nu pot spune exact ce simt”, a spus parasutistul in varsta de 42 de ani.

„Saltul lui Aikins este punctul culminant al unei cariere de 26 de ani, care stabileste recordul personal si mondial fara parasuta sau costum-aripa”, a declarat intr-un email purtatorul sau de cuvant, Justin Aclin, citat de France24.

Luke Aikins conduce o scoala de parasutism in statul Washington (nord-vest) si a realizat mai mult de 18 000 de salturi pana acum. Potrivit DPA, el a instruit parasutisti si a realizat cascadorii pentru filmul Iron Man 3, noteaza Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.