SARITURA austriacului Felix Baumgartner: Va putea reprezenta o REUSITA STIINTIFICA! Vezi aici LIVE – Cap Limpede

SARITURA austriacului Felix Baumgartner: Va putea reprezenta o REUSITA STIINTIFICA! Vezi aici LIVE

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Austriacul Felix Baumgartner, un skydiver cu peste 2.500 de sarituri la activ, va incerca sa doboare saltul record al lui Joe Kittinger.

Daca va reusi sa depaseasca toate aceste provocari si va duce la bun sfarsit saltul supersonic, Baumgartner va dobori patru recorduri mondiale: saltul de la cea mai mare altitudine, cucerirea barierei reprezentate de viteza sunetului fara asistenta unui vehicul, cea mai lunga perioada de cadere in gol si cea mai mare altitudine atinsa la bordul unui balon.

Loading...

Spre deosebire de celelalte eforturi care vizau doborarea acestui record, misiunea Red Bull Stratos beneficiaza de resurse fara precedent, fiind in desfasurare de sapte ani. Temerarul austriac nu vrea doar sa depaseasca altitudinea de la care a sarit Kittinger, ci sa atinga un nou record de viteza — 1.110 kilometri pe ora, adica 1,2 Mach — devenind primul om care depaseste viteza sunetului fara a se propulsa sau proteja cu ajutorul unui vehicul.

SARITURA austriacului Felix Baumgartner: Va putea reprezenta o REUSITA STIINTIFICA! Vezi aici LIVE was last modified: octombrie 14th, 2012 by Elena Tudor

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close