Cap Limpede

Spiritualitate

Sarbatoare mare pentru toti crestinii! Ce trebuie sa faci de Izvorul Tamaduirii pentru a scapa de boli!

Izvorul Tamaduirii este praznuita in prima vineri din Saptamana Luminata dupa sarbatoarea de Paste. Anul acesta, Izvorul Tamaduirii pica pe data de 6 mai. Numele de Izvorul Tamaduirii aminteste de o serie de minuni savarsite la un izvor aflat in apropierea Constantinopolului.

Pe 6 mai, de Izvorul Tamaduirii, crestinii care respecta traditiile se spala cu roua si beau Aghiasma pentru a se feri de boli si pentru a se vindeca. De Izvorul Tamaduirii, se sfintesc apele. Crestini mergi la biserica pentru a lua parte la slujba de sfintire a apei, cunoscuta si sub numele de Aghiasma Mica. Dupa ce sfinteste apa, preotul ii stropeste pe credinciosi in timp ce se canta „Mantuieste, Doamne, poporul Tau”.

De Izvorul Tamaduirii nu se lucreaza. Conform traditiei, pe vremuri, cu aceasta ocazie nu se muncea pentru ca cine lucra era lovit de o boala din care nu isi mai reveneau pana la moarte. De asemenea, boii nu se injugau pentru a nu imbolnavi. In plus, in trecut nu se tesea nimic deoarece cu panza tesuta in aceasta zi nu se imbracau nici macar cei morti, deoarece nu puteau fi primiti pe cealalta lume.

Nu se spala si nici nu se calca rufe. Se spune ca cine respecta acest obicei, va avea un loc asigurat in Rai.

Click pentru a comenta

Trebuie sa fii conectat pentru a comenta Conectare

Lasa un raspuns

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-86112").on("click", function(){ $(".com-click-id-86112").show(); $(".disqus-thread-86112").show(); $(".com-but-86112").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});