Acasă Multimedia Fotogalerie Sandy Island, INSULA FANTOMA din mijlocul Pacificului de Sud! In realitate nu...

Sandy Island, INSULA FANTOMA din mijlocul Pacificului de Sud! In realitate nu exista! Vezi FOTO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cu ajutorul serviciului online Google Earth si marilor atlase din lume, se poate observa o insula din mijlocul Pacificului de Sud care in realitate nu exista, potrivit unor oameni de stiinta australieni, plecati in cautarea acestei mase terestre.

Aceasta insula este vizibila pe atlasul digital Google Earth, sub numele de Sandy Island, in Marea Coralilor, la jumatatea distantei dintre Australia si teritoriul francez Noua Caledonie.

Renumitul Times Atlas of the World, unul dintre documentele de referinta, o identifica sub numele de Sable Island.

Hartile maritime folosite de Southern Surveyor, o nava de cercetari stiintifice, semnaleaza si ele aceasta insula, afirma Maria Seton, membra a echipei de savanti plecati in cautarea insulei.

In timpul unei misiuni de identificare a fragmentelor din scoarta continentala australiana scufundata in Marea Coralilor, oamenii de stiinta nu au descoperit niciodata aceasta insula.

„Am vrut sa verificam. Or datele indicau pentru acel loc o adancime de 1.400 de metri, iar aceasta este o foarte mare adancime”, a explicat Maria Seton, dupa ce s-a intors din aceasta expeditie pe mare, care a durat 25 de zile.

„Ea apare pe Google Earth si pe alte harti. Insa am verificat locul si acolo nu exista nicio insula. Suntem cu adevarat uluiti, este ceva foarte ciudat”, a adaugat ea.

„Unul dintre lucrurile cele mai interesante legate de harti si de geografie consta in faptul ca lumea nu inceteaza sa evolueze. Sa tii ritmul cu aceste schimbari reprezinta o sarcina care nu se incheie niciodata”, a declarat un purtator de cuvant al grupului Google.

Serviciul hidrografic al marinei australiene, insarcinat cu alcatuirea hartilor marine oficiale, a declarat pentru Fairfax Media ca foloseste cu „mare precautie” datele cartografice comune, intrucat anumite detalii sunt depasite sau eronate.